ImportantLocal

LOCAL | “TIME 4 MIHAI EMINESCU”- tabără internaţională de pictură la Ipoteşti

În perioada 20-30 iulie, la Ipoteşti se desfăşoară Tabăra internaţională de pictură “Time 4 Eminescu”, care reuneşte 12 de artiști din diferite țări – Italia, SUA, Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Republica Cehă, Georgia și România.

Pe parcursul a 10 zile, aceştia vor urmări rădăcinile lui Mihai Eminescu din Botoşani. Călătoria va include Mănăstirea Putna, un loc important pentru poet, precum și organizarea de evenimente în interiorul Muzeului Memorial al lui Mihai Eminescu din Ipoteşti.

Proiectul este implementat de  Asociatia Art&Heritage ( organizatie cu statut non-guvernamental care se ocupa cu promovarea Conventiilor UNESCO si implementarea acestora prin diverite actiuni artistice si educative), Memorialul “Mihai Eminescu” Ipoteşti şi Centrul Cultural European pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” . 

Proiectul este dedicat dimensiunii istorice a Botoșaniului și unui poet care este considerat cel mai romantic al poeziei românești – scriitor, publicist, poet Mihai Eminescu.

Cea mai importanta personalitate a literaturii române, Mihai Eminescu, primii ani de viață, primele poezii, identitatea sa unică multiculturală și religioasă sunt conectate la acest loc.

O persoană vizionară a timpurilor sale, el a încălcat regulile în poezie, în viața socială și a creat o nouă atitudine unică în ultima perioadă romantică aa secolului al XIX-lea.

Redactorul șef al ziarului “Timpul”a impus o nouă viziune asupra jurnalismului românesc, libertatea de gândire și de educație făcându-se prin intermediul articolelor de presă.

Titlul proiectului nostru “Timpul … pentru (4) Mihai Eminescu” este menit să accentueze acest aspect al activității sale, aducându-l la timpurile moderne.

După 3 zile de documentare, proiectul va cuprinde ateliere de studiu viziunii lui Eminescu asupra culturii, religiei și societate, precum și o cercetare mică pe poezia lui dragoste.

Până la sfârșitul atelierului va fi organizată o conferință dedicată poetului și o expoziție de artă.

Cu ocazia explorării traseelor ​​culturale ale vieții și activității poetului național românesc, artiștii vor avea șansa de a ilustra în pictura lor peisajul și spiritul locurilor care au aparţinut poetului.

Coordonator al proiectului,

Dr. Zagura NICOLETA

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page