ImportantLocal

LOCAL | Neregulile tezelor susţinute de fiul primarului din Salcea, descoperite de profesorii din Botoşani!

Neregulile privitoare la legalitatea lucrărilor susţinute la Evaluarea Naţională de fiul primarului din oraşul Salcea, Ilie Lungu, au fost sesizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Botoşani!

Instituţia a sesizat Poliţia după ce a descoperit că două lucrări corectate de comisiiledin Botoşani aveau scris diferit.

Elevul Ioan Ştefan Lungu, obţinut notele 10 la Limba Romănă şi 8,25 la Matematică.

“În urma unei solicitări de la Comisia Judeţană Suceava am anunţat Comisia Judeţeană de la Botoşani şi am verificat două teze ale unui elev. S-a constatat o suspiciune de fraudă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean, în regim de urgenţă, a anunţat Comisia Naţională de Evaluare Naţională, dar şi organele competenete, în cazul nostru Poliţia. Organele competente au demarat cercetările, iar în prima faza profesorii din Botoşani nu sunt implicaţi în această suspiciune de fraudă. Lucrările aceluiaşi elev aveau scrisuri diferite. Teza de la Limba şi Literatura Română şi de la Matematică erau cu scris diferit. Un copil nu poate avea două scrisuri diferite! Organele şi-au luat toate documentele de care au avut nevoie”, a declarat inspectorul general al IŞJ Botoşani, Mihaela Huncă.

“Lucrările care s-au corectat erau de notele respective. Am sesizat organele competente şi este o anchetă în derulare. Ne-am dus în centrul zonal şi împreună cu preşedintele Centrului de Evaluare am urmărit cele două lucrări, după care am anunţat Comisia Naţională şi organele competente”, a declarat Gabriel Hârtie, preşedintele Comisiei Judeţene de Evaluare Naţională Botoşani.

citeşte si Profesori din Botoşani cercetaţi de DNA pentru o lucrare corectată la Evaluarea Naţională

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page