ImportantLocal

LOCAL | Agenţia Fondului de Mediu a imputat Primăriei 300.000 de lei!

Municipalitatea a plătit Agenşiei Fondului de Mediu suma de 290.000 de lei pentru o eroare din timpul fostei administraţii.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că banii au fost daţi pentru decizia construcţiei Spitalului de Boli Cronice în spatele Spitalului de Recuperare Sf. Gheorghe.  Pe acelaşi teren, Agenția Fondului de Mediu (AFM) a efectuat în urmă cu câțiva ani o altă investiție și anume un parc de recreere.  

“Am înapoiat bani, fără să se facă public undeva și să fără să se știe public, tot AFM când ne-am hotărât noi să facem un spital în spatele altui spital. Acolo este vorba de 290.000 de lei pentru că am intrat pe un proiect care se chema ”Reabilitarea Parcului Sf. Gheorghe” făcut cu bani de la AFM. În momentul când am dat acel teren, pentru o parte din investiția de acolo, tot un foișor și spațiu verde, am înapoiat 290.000 de lei și vreo 20.000 penalități. Noroc că am văzut o hârtie care se plimba prin Primărie că nu știa nimeni. Nici dv. nu ați știut, nici eu, chiar dacă am urmărit în timp ce se întâmplă în Primăria Botoșani”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Primăria va fi bună de plată şi pentru investițiile din Parcul Mihai Eminescu, inclusiv pentru foișorul finalizat în doi ani jumătate.

“Am ratat proiectul cu reabilitarea Parcului Mihai Eminescu care a fost finanțat de AFM timp de patru ani, nu am fost în stare până la capăt să ducem documentele. Nici nu am terminat investiția și nici nu am dus documentele la timp și probabil vom fi obligați să înapoiem toți banii la AFM inclusiv penalități. Aici vorbim de povestea aia cu foișorul care s-a făcut în doi ani și jumătate, niște alei și nu am mai apucat să facem spațiile verzi. Cred că 1 milion de lei. Ulterior probabil Curtea de Conturi se va autosesiza, noi vom face o cercetare administrativă, așa se numește. Nouă ni s-a trimis hârtia în care ni s-a transmis că nu am terminat, nu am dus documentațiile la timp, am sărit din termen și ne vor imputa sumele respective. Acolo noi am avut trei proiecte succesive, două le-am dus la capăt, al treilea, cel rămas în 2012 cred că era de 1 milion sau 10 milioane, nu mai rețin. Contează suma iar AFM a împărțit pe trei sau patru ani pentru că nu au avut să ne dea toți banii odată”, a spus primarul Cătălin Flutur.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page