ImportantLocal

LOCAL | Apa nepotabilă ne poate aduce probleme financiare grave!

Direcția Generală a Afacerilor Europene din cadrul MAI a avertizat Instituția Prefectului Botoșani, printr-o adresă, asupra iminenței declanșării procedurii de infringement și a consecințelor financiare ce pot să apară din cauza localităților în care apa potabilă nu respectă parametrii de calitate.

“Localitățile în care apa nu este conformă sunt Săveni, Dumeni, Șendriceni, Mitoc, Hlipiceni, Păltiniș și Viișoara. Noi am informat Consiliile Locale din aceste localități precum și societatea Nova Apaserv referitor la acest aspect și la iminența declanșării procedurii de infringement. Suntem obligați să colectăm datele cu situația la zi a acestei probleme pe care le vom transmite din șase în șase luni începând cu 1 august 2016 la Direcția Generală a Afacerilor Europene. Să sperăm că nu se ajunge la așa ceva. Vorbim despre cel mai sumbru scenariu abia după șase luni dar având în vedere că teoretic aducțiunea cu apă de la Prut ar trebui să se realizeze în luna septembrie cel puțin în localitățile care sunt acum din acumularea din Negreni, respectiv Săveni, Dumnei, Mitoc, Păltiniș și Viișoara ar trebui să se rezolve aceast problemă”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Aducţiunea cu apă din râul Prut, care ar trebui să rezolve problema apei potabile în zona Săveni,  ar fi trebuit finalizată până la data de 31 decembrie 2015, însă cel mai nou termen avansat este luna august 2016.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page