SANATATE | Ce fructe și legume te hidratează cel mai bine
Ca sa faci faţă temperaturilor ridicate, hidratarea este foarte importantă. Nu numai apa te ajută să te hidratezi, căci există şi unele legume şi fructe care au acest rol. Iată care sunt acestea:
Pepenele verde
Un fruct care este alcătuit aproape în totalitate din apă este pepenele verde. Este fructul ideal al lunilor de vară, pentru că îi asigură corpului o cantitate impotantă de apă şi în acelaşi timp este şi o sursă de vitamine şi minerale. Pepenele conţine vitaminele A şi C, importante pentru imunitate şi pentru vedere.
Zmeura
Alcătuită în proporţie de 92% din apă, delicioasa zmeură are efecte hidratante, fiind de ajutor mai ales pe caniculă. Consumată cu regularitate, îmbunătăţeşte funcţiile inimii şi te protejează de cancer, datorită conţinutului de antioxidanţi. Are şi proprietăţi antiinflamatoare, de aceea este utilă celor care au afecţiuni articulare.
Supele
O bună formă de hidratare o reprezintă şi supele, pe care este indicat să le mănânci călduţe. Cele mai bune sunt cele de legume, pentru că îţi oferă un aport important de vitamine.
Ardeiul gras
Ardeiul gras este o opţiune ideală pentru salte, având un conţinut de 92% format din apă. Conţin şi vitamina C, care ajută la creşterea imunităţii. O altă vitamină care se găseşte în acest sortiment de ardei este A, care previne îmbătrânirea prematură a pileii.
Salata verde
Salata verde este o opţiune ideală pentru zilele călduroase, căci conţine mult apă şi are un gust delicios. De asemenea, este ideală şi dacă ţii cură de slăbire, deoarece nu are un conţinut caloric ridicat. Cel mai bine este să o combini cu roşii, care sunt bogate în licopen.
Castraveţii
Gustoşi şi sănătoşi, castraveţii sunt ideali pentru salate. Sunt formaţi în proporţie de peste 90% din apă. Sunt săraci în calorii şi bogaţi în vitamina K, C şi A. Aceste legume au şi un efect tonic asupra organismului.
Ţelina
O legumă care te hidratează în zilele călduroas este ţelina. Este ideală în salate, căci dă un gust deosebit. Calităţile vindecătoare ale acesteia sunt cunoscute de mai bine de 2 000 de ani.
Sursa: clicksanatate.ro