ImportantLocal

LOCAL | Municipalitatea rămâne proprietarul clădirii în care funcţionează Teatrul “Vasilache”

– Fundația Caritatea cu sediul în București, formulează în anul 2003 către Ministerul Administrației Publice, Comisia Specială de Retrocedare, ”Cererea de retrocedare” înregistrată la nr. 3503/26.02.2003 cf. OUG 94/2000 – imobile aparținând cultelor religioase

– Aceeași fundație formulează ”Cererea de retrocedare” nr. 223/14.09.2004 în conformitate cu OUG 83/1999- imobile aparținând  comunităților minorităților din România.

– În anul 2011, având în vedere situația precară a clădirii s-a constituit la nivelul teatrului o echipă de voluntari formată din angajați ai teatrului: Macsim Nicoleta, Daniela Rădulescu, Mariana  Bucataru, Mihai Vieriu și Florin Aionițoaei care a inițiat procedura de apărare a intereselor Consililui Local al Municipiului Botoșani în relația cu cele două cereri de retrocedare.

Urmare demersurilor efectuate de această echipă, cu:

Decizia 3025/13.08.2014, comisia specială de retrocedare respinge cererea de retrocedare formulată în baza OUG 94/2000;

Decizia 558/26.03.2015, comisia specială de retrocedare respinge cererea de retrocedare formulată în baza OUG 83/1999;

Din lectura acestor două documente rezultă că imobiliul în care funcționează Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani, aparține, DEFINITIV Consiliului Local al Municipiului Botoșani.

Felicitări și mulțumiri tuturor celor care s-au alăturat echipei de la Vasilache pentru  obținerea acestei victorii  juridice ce stabilește pentru totdeauna proprietarii imobilului de pe str. Victoriei nr. 13 din Botoșani.

 Urăm vizionare plăcută tuturor copiilor ce vor trece în viitor pragul teatrului NOSTRU, care este de fapt: definitiv și fără echivoc al lor, al tuturor copiilor din Botoșani! 

COMUNICAT DE PRESĂ

floricel-aionitoaie-director-teatru-vasilache (3) cladire-teatru-vasilache floricel-aionitoaie-director-teatru-vasilache cladire-teatru-vasilache (5)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page