ImportantLocal

LOCAL | Ziua Silvicultorului – ediția a XXVI-a – sărbătorită la Botoșani! – GALERIE FOTO

În acest an sărbătorim a XXVI – a ediție a Zilei Silvicultorului, prilej de sărbătoare pentru cei care slujesc cu credință și devotament pădurea. Organizarea acestei zile este reglementată legal și se sărbătorește anual, la nivel central și teritorial.

Zeci de angajați ai Direcției Silvice Botoșani și reprezentanți ai altor instituții publice partenere (Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, ISU, Agenția de Protecție a Mediului ș.a) au marcat astăzi Ziua Silvicultorului.

Legiferată ca zi aniversară a întregului Corp Silvic din România, prin Statutul personalului silvic, a fost inițiată în anul 1991, prin parteneriatul administrației silvice și al sindicatelor din silvicultură, fiind marcată, în fiecare an, și la Botoșani.

Angajații au fost felicitați pentru devotamentul cu care slujesc pădurea și au primit diplome și premii pentru activități sportive și pentru rezultate extraordinare obținute în sfera profesională.

“Este o zi specială, o zi în care trebuie să scoatem în prim-plan rolul slujitorului pădurii şi rolul silvicultorului. Intervenţia noastră în viaţa pădurii face ca aceste păduri să arate cum arată astăzi. Să ne imaginăm că noi nu intervenim în păduri, să fie păduri naturale. Ar fi păduri numai de plop, tei, salcie şi alte specii. Noi avem păduri de stejar, frasin, paltin, cireş, fag. Asta este contribuţia noastră cea mai mare.” a declarat Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (28) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (30) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (32) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (35) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (39) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (41) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (44) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (1) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (4) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (11) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (13) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (17) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (21) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (25) directia silvica-padurar-ziua silvicultorului (27)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page