Sanatate

SANATATE | De ce este bine să consumi cât mai des orz

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că orzul se numără printre alimentele care pot ajuta la prevenirea afecțiunilor inimii.

Mai exact, oamenii de știință canadieni au descoperit că persoanele care consumă orz sau alimente care conțin această cereală au mai puține probleme cu colesterolul „rău“.

Consumul frecvent de orz poate favoriza nu doar scăderea nivelului de colesterol „rău“, ci și creșterea celui bun.

La aceste concluzii au ajuns specialiștii de la Spitalul „St Michael’s“ din Canada după ce au analizat rezultatele de la alte 14 cercetări realizate în șapte țări din lume, printre care și Canada.

Astfel, datele obținute în urma comparării au evidențiat faptul că un consum frecvent de orz și de alimente care conțin orz poate reduce și riscul de apariție a diabetului zaharat, dar și a altor probleme cardiovasculare, printre care atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

De asemenea, consumul de orz poate ajuta persoana să-și mențină mai ușor greutatea sau să slăbească dacă este vorba de un exces ponderal.

„Această descoperire poate să fie inclusă în schema de strategie medicală, astfel încât specialiștii în nutriție, dar și cei cardiologi și diabetologi să poate recomanda consumul de orz. Având în vedere că numărul cazurilor de afecțiuni cardiovasculare este tot mai crescut în ultimul timp, indiferent de vârstă, este bine să includem cât mai des în dietă alimente care să reducă acest risc, cum este orzul“, a precizat Vladimir Vuksan, cercetător la Spitalul „St Michael’s“.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page