Diverse

DIVERSE | Ce nu știai că poți trata cu praz. Află care sunt bolile de care te apără!

Prazul este una dintre legumele pe care românii o consumă cu mare plăcere, dar despre care nu ştiu că aduce numeroase beneficii organismului. Acesta este motivul pentru care, nutriţioniştii ne recomandă să introducem această legumă în alimentaţia noastră şi măcar de două ori pe săptămână să consumăm praz.

Din această legumă se pot prepara supe deliciose, omlete, sucuri, salate ori plăcinte şi multe altele.

Ce conține această legumă?

Prazul este bogat în apă, aceasta regăsindu-se în proporție de 90%, dar este şi o sursă excelentă de  vitamina A, C, E, K și B. Totodată, această legumă mai conţine şi fier, sodiu, acid fosforic, siliciu, calciu, sulf, potasiu și magneziu.

Cât este de bun pentru organism

Această legumă este ideală în curele de slăbire, ea conţinând foarte puţine calorii. În acest sens, se poate consuma în salate şi în sucuri.

Recomandat în anemii, artrite şi reumatism

Pe de altă parte, prazul te ajută să scapi de durerile cauzate de reumatism. În plus, această legumă este recomandată şi persoanelor anemice sau celor care au constatat că au valorile colesterolului rău ridicate (acesta conţine siliciu care este un dușman de temut). Este un aliment extrem de bun şi pentru cei care care suferă de artrită.

Întăreşte sistemul imunitar

De asemenea, această legumă este recunoscută pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. A mai fost demonstrat şi faptul că prazul te poate scăpa de constipaţie. În plus, frunzele acestei legume sunt foarte eficiente în arteroscleroză și în ateroscleroză.

Scade tensiunea arterială

Proprietăţile miraculoase ale acestei legume nu se opresc aici. Este bine de ştiut că prazul scade tensiunea arterială şi previne infarctul miocardic. Prazul este indicat persoanelor ce suferă de boli cardiovasculare deoarece conține un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge.

Vindecă problemele respiratorii

Ar mai trebui să menţionăm şi faptul că această legumă vindecă problemele respiratorii, dar şi guta şi cistita. În caz de cistită, trebuie să se aplice pe parte inferioară a abdomenului o cataplasmă de praz fiert, foarte caldă.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page