Retete

RETETA | Budincă din piure de cartofi, cu brânză și bacon

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei grasi, rosii
  • 250g branza telemea (sau alta branza sarata)
  • 200g bacon
  • 150 ml lapte
  • 50g unt
  • 50g cascaval ras sau parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, taiati cubulete, in apa cu sare. Strecoara cartofii si pastreaza apa in care au fiert acestia. Prepara piureul in mod normal, adaugand untul si laptele.

Toaca ardeiul si baconul marunt si da branza prin razatoare sau sfaram-o cu ajutorul unei furculite. Amesteca totul cu piureul, si adauga putina apa in care au fiert cartofii. Compozitia nu trebuie sa fie tare. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara cascavalul sau parmezanul deasupra. Coace totul timp de 10-15 minute, sau pana cand cascavalul devine auriu.

Serveste budinca din piure cu branza si bacon calda, alaturi de o salata de sezon.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page