Diverse

DIVERSE | Cu suc de lămâie scapi de mătreață

Mătreața este o afecțiune a scalpului cauzată de o ciupercă și este caracterizată prin mâncărimi și iritație. Înainte să încerci produse scumpe din comerț, îți recomand să apelezi la trucuri 100% naturale, de multe ori mai eficiente decât formulele cu chimicale care promit rezolvarea problemei în timp record.

Cu toate că mătreața nu „se ia“, așa cum spun miturile mai vechi, medicii dermatologi sunt de părere că nu e bine să folosești ustensilele altei persoane, dacă vrei să previi apariția mătreții.

Această problemă de ordin în special estetic este favorizată în special de scăderea sistemului imunitar și de deshidratare. Din fericire, există tratamente din ingrediente naturale, care pot reface pielea scalpului și podoaba capilară.

Unul dintre leacuri este cel pe bază de suc de lămâie. De obicei, lămâile sunt folosite la aromatizarea ceaiului sau a diferitelor preparate și aduc beneficii și în cosmetică și îngrijire corporală.

Mai mult, lămâia te ajută să scapi de mătreață, decolorează petele pigmentare, albește unghiile îngălbenite și dinții și te scapă de coșuri.

Pe lângă acidul citric, acest fruct conține și calciu, magneziu, potasiu, cupru, fosfor, seleniu, sodiu şi fier, fiind unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

Clătește părul cu suc de lămâie

Dacă ai probleme cu scalpul, încearcă măcar două săptămâni să îți clătești părul după spălare cu sucul de la o lămâie. Vei vedea că părul tău va fi mai rezistent și mai sănătos, iar podoaba capilară își va recăpăta luciul și vitalitatea.

Acidul citric echilibrează pH-ul pielii

Masează scalpul cu două linguri de suc de lămâie, apoi limpezeşte părul cu apă. Amestecă după aceea o linguriţă de suc de lămâie într-un pahar cu apă şi clăteşte-ți din nou părul. Repetă acest truc în fiecare zi până când scapi de mătreaţă. Aciditatea lămâii echilibrează pH-ului scalpului şi împiedică formarea mătreții.

Mai poți aplica la rădăcina părului o pastă pe care o faci din două linguri de iaurt şi câteva picături de zeamă de lămâie. Acoperă capul şi las-o să acţioneze o jumătate de oră, apoi clăteşte cu apă caldă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page