RETETA | Dovlecei umpluți
Ingrediente:
-
- Dovlecei – 3 bucati (drepti)
- Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
- Cascaval – 200 g
- Smantana de gatit – 100 ml
- Oua – 2 buc
- Ceapa rosie – 2 buc
- Ardei gras rosu – ½ buc
- Ardei gras galben – ½ buc
- Ardei gras verde – ½ buc
- Chives – 15 bete
- Rosii – 1,2 kg
- Zahar brun – ¼ lingurita
- Apa fierbinte – 200 ml
- Sare (daca este cazul) – dupa gust
- Piper negru macinat – dupa gust
-
Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;
-
Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;
-
Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;
-
Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;
-
Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;
-
Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;
-
Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;
-
Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;
-
Puneti putin ulei de masline deasupra;
-
Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;
-
Blendati-le intr-un blender;
-
Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;
-
Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;
-
Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;
-
Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;
-
Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;
-
Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;
Pofta buna !
Sursa: bucataras.ro