ImportantLiga 1Sport

SPORT | Coșmarul accidentării de la Botoșani a luat sfârșit! Dan Roman vine să ajute echipa în Europa League

Decembrie 2013. Dan Roman juca în ultima etapă din turul campionatului, la Botoşani. La un atac al Gazului, acesta cade secerat, după un tackling al lui Ciprian Dinu. Roman se prăbuşeşte pe gazonul rece din Botoşani şi durerea este de nedescris. Este amestecată cu spaima, la vederea piciorului rupt. Diagnosticul e crunt pentru atacant: fractură de peroneu. Trec mai bine de 6 luni până când jucătorul revine pe teren, după o recuperarea istovitoare. Intră în etapa a 3-a din noul campionat, redevine titular la Mediaş şi reuşeşte 6 goluri.

„Nu ar fi fost o problemă să joc şi cu Dinu”

Mai 2013. Campionatul e pe final şi telefonul lui Roman sună. I se face o ofertă tocmai de la FC Botoşani, iar jucătorul acceptă să se întoarcă la “locul faptei”. “Acum, că îmi spui, mi se face pielea de găină, ca să fiu sincer. Va fi ciudat când voi păşi prima dată pe acel gazon, dar am trecut peste acel moment. Chiar după accidentare mi-a spus domnul Heleşteanu că nu ar fi exclus să joc la Botoşani, pentru că fotbalul este imprevizibil.”, spune Dan Roman, surprins şi el de ce întorsătură au luat lucrurile. Un gazon pe care îl revedea mereu în visele urâte îi va deveni locul de muncă. Omul care i-a rupt piciorul, Ciprian Dinu, nu mai e la echipă. Roman nu-l considera oricum un „killer” şi chiar îi găseşte scuze. “El nu mai joacă la Botoşani, dar nu ar fi fost o problemă să fim colegi de echipă. Am vorbit cu el după acea accidentare şi nu-i port pică. Până la urmă, se poate întâmpla aşa ceva şi cu un coleg de echipă, la antrenament”, spune atacantul de 29 de ani.

„Sper să joc în Europa League

Încearcă să găsească părţile bune din acea accidentare. “Dacă stau să mă gândesc acea accidentare mi-a făcut şi bine. Am muncit mai mult, apreciez mai mult faptul că pot să joc”, e declaraţia lui Roman, care speră ca Botoşaniul să-i producă în scurt timp şi amintiri frumoase, nu doar coşmaruri. “Îmi pare rău că plec de la Mediaş, chiar acum, când echipa a retrogradat. Au fost 4 ani şi jumătate frumoşi, timp în care mi-am făcut foarte mulţi prieteni. M-am ataşat de oamenii de acolo şi mi-a fost greu să iau această decizie. Le mulţumesc pentru tot, dar am şansa să joc în Europa şi să fac un pas înainte. Sper să ajungem în grupele Europa League, pentru că am fost foarte aproape, cu Gaz Metan, de această performanţă”, sunt speranţele unui jucător cu care soarta a fost ironică, dar care speră că tot el va râde la finalul acestui sezon.

Sursa: www.prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page