ImportantLocal

LOCAL | Comisarul Șef Adrian Osolinschi rămâne sub control judiciar

Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins, astăzi, contestaţia depusă de cms. şef Andrian Osolinschi, care a solicitat ridicarea măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

“Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii cererii de revocare a măsurii controlului judiciar. Respinge ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul O. A., , dispusă prin Ordonanţa din 5.05.2015 a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava. Obligă pe petent la plata sumei de 15 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată pe portalul Tribunalului Botoşani.

Șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Poliţie Judeţean Botoşani , Adrian Osolinschi, este cercetat de DNA, alături de șeful IPJ, cms. şef Cristian Cucoreanu, pentru abuz în serviciu. Cei doi au fost ridicați de procurorii DNA pe data de 5 mai pentru că ar fi dispus promovarea în funcţie a unui ofiţer fără organizarea unui interviu şi fără respectarea metodologiei.

În cazul lui Cucoreanu, instanţa a admis cererea de revocare a măsurii controlului judiciar. Pentru că decizia nu este definitivă, Adrian Osolinschi are dreptul să formuleze contestaţie la Curtea de Apel Suceava.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page