ImportantLocal

LOCAL | Ansamblul Folcloric “HORA” din Vlăsinești pe Broadway, New York

La editia a XVI-a a Festivalului “Romania Day on Broadway” folclorul, portul si traditiile romanesti din zona Moldovei au fost reprezentate cu succes de catre Ansamblul Folcloric “Hora” al comunei Vlasinesti, judetul Botosani.

Dupa un periplu de 5 zile in metropola americana New York, membrii ansamblului s-au intalnit cu o parte importanta a comunitatii romanesti de acolo, au fost prezenti pe scena renumitului festival, incantand si  bucurand inimile celor peste 20.000 de romani participanti la acest grandios eveniment.

Programul artistic al Ansamblului “HORA” a fost prezentat in 3 momente ale festivalului, constand in suite de dansuri populare moldovenesti, pe de o parte, iar pe de alta parte sustinand intrepreti de muzica populara din Moldova, printre care s-a aflat si Brandusa Covalciuc Ciobanu, cea prin intermediul careia, Ansamblul “HORA” a fost invitat sa participle la acest important eveniment.

Prezenta sa pe scena a generat emotii si aplauze consistente, fiind de altfel foarte cunoscuta in comunitatea romaneasca din New York.

Tot in cadrul festivalului, vlasinestenii impreuna cu Brandusa Covalciuc Ciobanu au promovat  produsele traditionale romanesti, la un stand pus la dispozitie de organizatori care a dat un plus valoare festivalului oferind romanilor stabiliti de foarte multi ani in New York suveniruri si amintiri de neuitat.

“A fost o deplasare onoranta, prin faptul ca am reusit sa fim prezenti in orasul New York, Statele Unite ale Americii, la acest important festival ajuns la cea de-a XVI-a editie, unde am trait momente unice, emotionante, culminand cu primirea unui certificat de excelenta care atesta rolul nostru la acest eveniment.  Doresc pe aceasta cale sa multumesc tuturor celor care au facut aceasta deplasare posibila, mentionand Consiliul local Vlasinesti, Lacto Solomonescu, SC Sancos SRL, Agraria Nord, Vlasie Company si tuturor organizatorilor, in special  respectabilului domn, Stefan Minovici, promotor al valorilor romanesti” , a declarat Lucian Trufin primarul comunei Vlasinești.

festival- america- valsinesti- popular941 festival- america- valsinesti- popular256 festival- america- valsinesti- popular07 festival- america- valsinesti- popular6 festival- america- valsinesti- popular2 festival- america- valsinesti- popular0 festival- america- valsinesti- popular21 festival- america- valsinesti- popular08 festival- america- valsinesti- popular41

festival- america- valsinesti- popular

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page