Diverse

DIVERSE | Chimicalele din alimente care te pot îngrășa

Ai un regim alimentar sănătos, dar chiar și așa nu reușești să scapi de niciun kilogram în plus? Noi cercetări arată că anumite substanțe chimice care se găsesc în alimentele aparent sănătoase, cum sunt carnea slabă, peștele, fructele și legumele, pot fi vinovate de faptul că nu slăbești.

„Aceste toxine perturbă funcționarea hormonilor și modifică tranzitul intestinal, cauzând un dezechilibru al bacteriilor bune și rele“, spune medicul Patricia Salber. Dezechilibrul poate duce la indicii pe care le confunzi cu foamea, un metabolism somnoros și o creștere a celulelor adipoase și a depozitelor de grăsimi, toate contribuind la creșterea în greutate. În plus, aceste toxine pot crește riscul de boli de inimă, diabet și colesterol ridicat.

Bisfenol-A (BPA)

Acest compus organic se întâlnește cu precădere în alimentele și băuturile ambalate în recipiente din plastic. Într-un studiu recent publicat în revista „Nature“, epidemiologi de la Harvard și de la Universitatea Brown au comparat nivelurile de BPA din urina a 1.000 de femei din SUA care au crescut în greutate în ultimii 10 ani.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte substanțe din alimente îți pot afecta sănătatea

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page