Retete
RETETA | Cotlet de porc în sos de unt cu ceapă verde și piure
Ingrediente:
- 2 bucati de cotlet de porc
- 1 fir de ceapa verde
- ulei de masline
- 50 ml vin rose
- 1 cub de unt
- vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc
Pentru piure:
- 4 cartofi
- lapte
- unt
- 1 lingura smantana
- sare
Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos.
Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.
Sursa: bucataras.ro