Sanatate

SANATATE | Ciorba de ştevie: cum se prepară şi la ce ajută

Pentru Eugenia Foarfecă, prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii “Sănătate cu Stil”, de la Prima TV, nu există dubii: Mama ei găteşte cel mai bine.

Mai mult, Eugenia adoră să gătească după reţetele mamei şi este convinsă că, dacă ar fi să concureze în competiţia sub presiune „Mama mea găteşte mai bine”, difuzată de luni până vineri de la ora 17.00, ar primi laudele maestrului Horia Vîrlan.

Unul din preparatele sale de suflet este ciorba de ştevie, pe care o pregăteşte întocmai „ca la mama acasă”. „Am fost crescută la ţară, în zona Bărăganului, şi nu pot să nu mă gândesc la ciorba de ştevie pe care o pregătea mama şi pe care acum o fac şi eu, la rândul meu, pentru familia mea”, spune Eugenia. „Dar, pe lângă gustul bun, ştevia face minuni pentru sănătate! Este foarte benefică celor care suferă de diabet, pentru că reglează nivelul de zahăr din sânge, previne astenia de primăvară, detoxifică organismul şi ţine răcelile la distanţă”.

Ştevia poate fi preparată în multe feluri, însă Eugenia vă recomandă reţeta pentru o ciorbă delicioasă, învăţată de la mama ei.

Reţeta Eugeniei pentru ciorba de ştevie:

•         Într-o oală mare, se pune apă la fiert, cu sare.
•         Se toacă mărunt ardei roşu, ardei verde, ţelină, păstârnac, ceapă şi morcov şi se adaugă în apa care fierbe.
•         Se adaugă câteva roşii tăiate cuburi, proaspete sau la cutie, şi se lasă amestecul de legume la fiert cam jumătate de oră, până se înmoaie bine toate ingredientele
•         În timp ce fierb legumele, ştevia se curăţă şi se spală bine.
•         Într-o altă oală, se opăreşte ştevia şi, când e gata, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai mici, ca să nu rămână frunzele mari în ciorbă.
•         După ce legumele s-au înmuiat, se pune borşul, se adaugă în oală doi pumni de orez, ştevia opărită şi tăiată şi se potriveşte ciorba de sare.
•         Se lasă pe foc încă zece minute, timp în care legumele îşi împrumută aromele.
•         Când ciorba este gata, se adaugă o mână bună de leuştean proaspăt, tocat mărunt.

Prezentatoarea şi realizatoarea emisiunii „Sănătate cu Stil”, difuzată în fiecare duminică, de la ora 10.00, la Prima TV, vă recomandă cu căldură ciorba de ştevie pentru că “este foarte gustoasă, miroase bine şi chiar ne pune pe picioare acum, primăvara”.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page