Sanatate

SANATATE | Suplimentele care cresc masa musculară pot cauza cancer

În urma mai multor studii, cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit că o parte dintre substanțele pe care pastilele și prafurile destinate creșterii masei musculare le conțin pot cauza cancer testicular.

În cadrul studiului, specialiștii au intervievat (dacă au luat suplimente pentru creșterea masei musculare, dacă fumează, obișnuiesc să consume alcool, dacă fac sport, istoricul medical al familiei) aproape 900 de bărbați, dintre care 365 erau diagnosticați cu acest tip de cancer sau aveau un risc ridicat de a dezvolta boala.

După ce analizat răspunsurile primite de la voluntari, oamenii de știință au observat că bărbații care au luat suplimente pentru a avea mușchi aveau un risc cu 65% mai ridicat de a fi diagnosticați cu cancer testicular.

De asemenea, 170 dintre voluntari care sufereau de această afecțiune au luat astfel de pastile trei ani sau mai mult.

,,Rezultatele testelor noastre au arătat că suplimentele care ajută la creșterea masei musculare pot cauza cancer testicular. Important este că am descoperit o altă posibilă cauză ce poate duce la dezvoltarea acestui tip de cancer”, a precizat Tongzhang Zheng, autorul studiului și profesor la Universitatea Brown din SUA.

Rezultatele specialiștilor au fost publicate în ,,British Journal of Cancer”.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page