RETETA | Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie
Ingrediente:
Blat:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri nuca macinata
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Crema:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 400 ml lapte dulce
- 100 g frisca
- 1 fiola esenta de vanilie
Pentru decor:
- ciocolata rasa
Blat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus.Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20×30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema: Glabenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta. In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o .
Va invit la o bunatate de prajitura!!
Sursa: bucataras.ro