Sanatate

SANATATE | Leacuri contra crizelor de fiere

Crizele de fiere, frecvente la femei, sunt cel mai adesea provocate de o alterare a mecanismului de eliminarea a bilei. Simptomele neplăcute – dureri în partea dreaptă a abdomenului, grețuri, vărsături – pot fi combătute cu ajutorul plantelor.

Ceai de măceșe

Fă o infuzie din pulpa măceșelor, fără semințe – 2 lingurițe la o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni pe zi.

Infuzie de anghinare

Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la 500 ml apă clocotită. Bea o cană dimineața, pe stomacul gol, iar după aceea stai relaxată timp de o jumătate de oră. A doua cană trebuie băută în două reprize: jumătate din ea se bea, fracționat, cu 30 de minute înainte de mesele principale, iar cealaltă jumătate se consumă, tot repartizată în 3 părți, la un sfert de oră după ce ai mâncat. Urmează acest tratament timp de 20 de zile, apoi continuă să bei, timp de 10 zile, infuzie mai concentrată, doza de plantă fiind mărită treptat la 2 linguri/500 ml apă. Fă o pauză de o lună, apoi reia tratamentul dacă e nevoie.

Ulei de sunătoare

Folosește o infuzie de 1-2 lingurițe de sunătoare la o cană cu apă clocotită. Bea 3 căni pe zi. Mai poți urma un tratament cu ulei de sunătoare, obținut după cum urmează: amestecă, într-un recipient din sticlă care se închide ermetic, 20 g plantă cu 30 ml alcool alimentar dublu rafinat. Lasă la macerat timp de câteva ore, apoi adaugă 200 ml ulei de floarea soarelui. Fierbe pe bain-marie, la foc mic, timp de 3 ore, amestecând din timp în timp. Lasă lichidul obținut câteva zile, la temperatura camerei, înainte de a-l consuma (o linguriță după mesele principale).

Infuzie de mătase de porumb

Prepară o infuzie din 2 lingurițe de mătase de porumb la o cană cu apă fierbinte. Ia câte o lingură la 2 ore.

Pulbere de crușin

Coaja de crușin stimulează producția de bilă și favorizează eliminarea acesteia, combătând și un alt simptom neplăcut – constipația. Poți consuma coaja sub formă de pulbere, un vârf de cuțit de 3-4 ori pe zi, după mesele principale, nu mai mult de o săptămână.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page