Diverse

DIVERSE | Ce beneficii are consumul de ceapă verde asupra sănătăţii

Pe tarabele din piețe, alături de alte bunătăți vegetale, găsim acum, din belșug, ceapă verde. În afară de faptul că dă salatelor un gust care le ridică la patru stele, ceapa verde este și un medicament de excepție, folosit, fără întrerupere, de mii de ani.

Secretul centenarilor – Istorie și origini

Locul de origine al cepei este Egiptul antic, unde era considerată de sorginte divină, fiind folosită ca plantă magică și ca remediu medical. Consolidarea renumelui ei de plantă vindecătoare i se datorează medicului roman Plinius, primul care a scris despre ea. Deși au trecut de atunci peste două milenii, interesul pentru leguma pișcăcioasă și aromată nu a scăzut. În medicina populară a tuturor popoarelor europene, se spunea și se spune că ceapa ne dă viață lungă. Și, într-adevăr, de la populațiile centenare din Caucaz și până în zonele cu mulți longevivi din Bulgaria, ceapa este considerată o pavăză contra bolilor.

Mulți dintre centenarii interogați și-au atribuit vitalitatea extraordinară cepei, cu care s-au hrănit zilnic încă din fragedă copilărie. Și, fără îndoială, proprietățile reîntineritoare, purificatoare și stimulente ale proceselor de regenerare cele mai puternice le are ceapa verde. De ce? Să ne gândim la o analogie: în cazul ființei umane, este cunoscut faptul că activitatea hormonală a unui copil este net diferită de cea a unui adult. Ei bine, în cazul regnului vegetal, lucrurile stau la fel – ceapa verde conține substanțe (inclusiv hormoni vegetali) diferite de cea adultă, menite să-i susțină creșterea accelerată. Ca atare, are și proprietăți mult diferite față de cele ale cepei adulte.

Citeşte mai multe AICI.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page