Retete

RETETA | Cartofi la cuptor, cu busuioc și gogoșari în sos de roșii

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat si maruntit
  • boia de ardei
  • piper
  • 200 gr gogosari in sos de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor)
  • 3 fire patrunjel verde
Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.

Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.

Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.

Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page