Sanatate

SANATATE | Ananasul, fructul exotic care te apără de 4 afecţiuni periculoase

Ananasul proaspăt nu doar că este o gustare delicioasă, dar este şi extrem de sănătoasă. Dacă până acum îl consumai din plăcere, află ce beneficii mai puţin ştiute are acest fruct exotic asupra corpului.

Te apără de cancer

Ananasul abundă în antioxidanţi care distrug radicalii liberi din corp şi previn deteriorarea celulelor corpului. Astfel, îţi reduci la minimum riscul de a suferi de cancer, dar şi de alte afecţiuni cronice precum ateroscleroză, boli de inimă şi artrită.

Îţi protejează ochii

Ananasul conţine o cantitate mare de beta caroten, un antioxidant extrem de benefic pentru ochi. Cu cât mănânci mai mult ananas, cu atât îţi protejezi ochii de afecţiunile oculare precum cataracta sau degenerescenţa maculară.

Previne apariţia bolilor cardiace

Datorită substanţelor benefice pe care le conţine, ananasul reduce colesterolul “rău” din sânge şi reglează tensiunea arterială, prevenind astfel apariţia bolilor cardiace.

Combate acneea

Ananasul conţine o cantitate mare de vitamina C, esenţială pentru un sistem imunitar puternic, cât şi pentru un ten de invidiat. Vitamina C stimulează producţia de colagen de la suprafaţa pielii, menţinând astfel tenul catifelat şi curat. Aşadar, dacă ai acnee, pete pigmentare sau rozacee, consumă cât mai multe ananas proaspăt.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page