Sanatate

SANATATE | Minunile sucului de lime. Află ce beneficii aduce sănătății!

În timp ce miliarde de dolari sunt investiți anul în cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente, s-a demonstrat că banalul fruct lime poate atenua și chiar vindeca boli care afectează sute de mii de oameni din lumea întreagă.

Siclemia

Este o tulburare de sânge moştenită care afectează în special oamenii de origine africană, dar care apare şi la alte grupuri etnice, inclusiv la oameni care au descendenţi din zona Mediteraneană sau din Asia de Vest ori Africa de Nord.

Aproximativ 95.000 de americani au siclemie. Aproximativ două milioane de americani (unul din 12 afro-americani) au o particularitate specifică siclemiei, ceea ce înseamnă că ei poartă o singură genă a bolii pe care o pot transmite la copii deşi adulţii nu suferă de această boală.

Siclemia este o tulburare a sângelui care afectează hemoglobina, proteina care se găseşte în celulele roşii din sânge şi care contribuie la transportul oxigenului de-a lungul corpului.

Afecțiunea apare în momentul în care o persoană moşteneşte două gene anormale (una de la fiecare părinte) care fac ca celulele roşii de sânge să îşi schimbe forma. În loc să fie flexibile şi să aibă forma unui disc, aceste celule au forma unei secere neregulate. Forma este asemănătoare unui semicerc.

Astfel, un studiu clinic a dovedit că sucul de lime reduce crizele de durere ale pacienților diagnosticați cu siclemie și atenuează stările de febră.

Omoară bacteriile din mâncare

Studiile au arătat că sucul de lime are proprietatea de a distruge bacteriile din pește, atenuează infecțiile stomacului și cea cu salmonela.

Dezinfectează apa

Sucul de lime omoară bacteria E.coli. S-a dovedit, de asemenea, că sucul din acest fruct poate eradica agentul patogen care provoacă holera, boală care afectează în prezent între 3 și 5 milioane de oameni.

Cancer pancreatic

Cancerul pancreatic este un tip de cancer greu de tratat, însă s-a descoperit că sucul de lime are capacitatea de a omorâ celulele canceroase din pancreas înainte ca acestea să apuce să se dezvolte și multiplice.

Renunțarea la fumat

Spre deosebire de gumele cu nicotină, extractul de suc de lime poate fi folosit în cazul celor care vor să se lase de fumat.

Îngrijește pielea

Consumate ca tare sau aplicate pe piele, sucul de lime și uleiul esențial din acealași fruct aduc beneficii pentru piele. Întinerește pielea, îi redă strălucirea și o protejează de infecții. Aceste proprietăți se datorează cantității mari de vitamina C sș flavonoizilor, componente cu proprietăți antioxidante, antibiotice sișdezinfectante.

Când este aplicat direct pe piele, acizii din uleiul de lime îndepărtează celulele moarte, tratează mătreața, erupțiile cutanate, vânătăile și poate avea efect revigorant dacă sucul sau uleiul esențial sunt adăugate în apa de baie.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page