Diverse

DIVERSE | Tratamente naturiste cu ouă de prepeliță

Ouăle de prepeliță sunt adevărate minunății pentru sănătatea omului. Sunt de două ori mai bogate în vitamine decât ouăle de găină și o cură cu ouă de prepeliță rezolvă problema anemiei, curăță toxinele din corp și remineralizează organismul.

Prepelița este pasăre zburătoare și de aceea sunt importante condițiile de creștere a prepelițelor. Păsările trebuie crescute igienic, în aer liber, să fie hrănite natural, doar așa ouăle vor avea beneficii terapeutice.

Ca tratament sunt recomandate doar ouă proaspete crude pentru uz intern. Se cunosc beneficiile lor în tratarea impotenței sau sterilității masculine, anemie, stress, toxemie, intoxicații, ulcer gastric, boli hepatice, seboree (uz extern), surmenaj, nevroză astenică, combaterea alergiilor și astmului bronșic.

Sunt contraindicate copiilor sub 3 ani, datorită conținutului mare de colesterol. Nici persoanele care suferă de boli cardiovasculare nu ar trebui să consume ouă de prepeliță. De asemenea, persoanele care au intoleranță la oul de găină ar trebui să fie rezervate și cu acest produs.

În timpul curei cu ouă de prepeliță nu se bea alcool sau cafea. Se beau ouăle crude dimineața pe stomacul gol și, de preferat, se așteaptă până la două ore să se servească micul dejun. Se servesc crude, cu tot cu gălbenuș, iar pentru cine nu suportă poate amesteca și miere sau pulpă de fructe.

Tratamente naturiste cu ouă de prepeliță – cura cu 120 de ouă

Pentru tratarea conjunctivitelor, urticariilor, tusei convulsive, erupțiilor alergice, dar și pentru dezvoltarea optimă a copiilor, se face o cură de 120 de ouă. În primele 2-3 zile se iau 3 ouă, apoi a patra zi 4 ouă, în a cincea zi 5 ouă și se continuă cu 5 ouă pe zi până în a 25-a zi de tratament. Cine suferă de epuizare psihică și fizică, diabet, arterioscleroză, obezitate, ulcer, boli hepatice sau dorește scăderea tensiunii arteriale poate folosi cura de 120 de ouă.

Tratamente naturiste cu ouă de prepeliță – cura cu 240 de ouă

Pentru tratarea impotenței, astmului bronșic, al impotenței, alergiilor severe, gutei, migrenelor, bolilor de rinichi, scleroză coronariană și TBC se face o cură de 240 de ouă de prepeliță. Reglează echilibrul organismului, înfrumusețează tenul și ajută în tratarea unor boli foarte grave.

Tratamente naturiste cu ouă de prepeliță – tratarea calviției

Un tratament foarte eficient în tratarea calviției conține și ouă de prepeliță. Este foarte bun și pentru femeile cărora le cade părul foarte mult. Se prepară un decoct din 10 gălbenușuri de ouă de prepeliță, 2 fiole de lăptișor de matcă, 1 linguriță miere de albine și un vârf de cuțit de drojdie. Se lasă 24 de ore la dospit la loc cald. Se spală părul, se usucă și se dă cu acest decoct. Se lasă noaptea să își facă efectul, acoperind capul cu un prosop curat. Se clătește a doua zi cu ceai de mușețel.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page