Diverse

DIVERSE | Semințe care te apără de bolile cardiace

Consumate ca atare, în diverse mâncăruri sau sub formă de remedii, semințele de dovleac, de in și cele de floarea-soarelui țin la distanță bolile de inimă și oferă doza de energie de care are nevoie organismul.

Semințele de dovleac îmbunătățesc circulația sângelui

Folosite încă din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice, semințele de dovleac nu sunt doar o gustare sățioasă, ci și un bun „medicament“ oferit de natură împotriva bolilor cardiace. Bogate în vitamine (A, B, C), minerale (fosfor, calciu, potasiu, fier şi magneziu), proteine și acizi grași Omega-3, ele reduc nivelul de colesterol „rău“, împiedică depunerea lui pe vasele de sânge și îmbunătățesc circulația sangvină. Pentru prevenirea afecțiunilor cardiace fitoterapeuții o cură de o lună cu semințe de dovleac. Consumă zilnic în jur de 80 de semințe crude. Tratamentul îl poți urma de două-trei ori pe an.

Semințele de in reduc colesterolul „rău“

Știai că în micile semințe de in se găsesc de două ori mai mulţi acizi graşi Omega-3 decât în peşte? Întrucât conțin în vitamine, minerale, fibre și fitoestrogeni (compuși care se găsesc în plante), semințele previn formarea cheagurilor de sânge, reduc colesterolul „rău“ și scad valoarea tensiunii arteriale. Poți să elimini riscul de apariție a bolile cardiovasculare dacă iei câte una-două capsule cu semințe de in pe zi, timp de o lună. Comprimatele cu pulbere de in se pot procura din magazinele naturiste. Ca să profiți de beneficiile acestor semințe, le poți adauga în salate, consuma ca atare sau cu iaurt.

Semințele de chia, bune pentru hipertensivi

Cu un gust asemănător cu cel al nucilor, semințele de chia completeză cu succes lista alimentelor care aduc beneficii sănătății inimii. Conțin acizi grași Omega-3, minerale (de cinci ori mai mult calciu decât laptele), fibre și protein, de aceea pot fi considerate super-alimente. Adaugate în salate sau în cerealele cu lapte, semințele au grijă de sănătatea vaselor de sânge și sunt de ajutor în caz de hipertensiune. Ele se găsesc atât în magazinele naturiste, cât și în supermarketuri.

Semințele de floarea-soarelui te energizează

Vitaminele (A, E, K), mineralele (fosfor, potasiu, fier) și acidul linoleic din compoziția semințelor de floarea-soarelui au proprietăți energizante. În plus, scad nivelul grăsimilor din sânge și normalizează tensiunea arterial, ajutând la prevenirea crizelor cardiace. Consumă zilnic 100 g de seminţe de floarea-soarelui neprăjite. În stare crudă, semințele își păstrează mult mai multe din substanțele nutritive și au și un conținut mai mic de sare.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page