Diverse

DIVERSE | Sfaturi pentru prevenirea infecțiilor urinare

Urinările frecvente implică vizite dese la toaletă și pot fi însoțite de durere sau disconfort la nivelul vezicii sau tractului urinar. Iată câteva sfaturi care ți-ar putea fi de ajutor, dar și care sunt cauzele.

Dintre cauzele cele mai comune ale urinărilor frecvente menționăm:

consumi prea multe lichide

bei băuturi cofeinizate sau alcoolice

diabetul

sarcina (în special în al treilea trimestru, atunci când există o presiune directă pe vezica urinară)

problemele de prostată (extindere sau infecție)

anxietatea

diureticele

cistita interstițială (infecție cronică a vezicii urinară)

vezica hiperactivă sau incontinența urinară

infecțiile vaginale

Medicul este singurul în măsură să-ți recomande o serie de teste și analize pentru a putea stabili cu exactitate ce se întâmplă. Ți se poate da o trimitere pentru a face:

• analiza urinei: pentru a determina dacă sunt prezenți orice compuși anormali
• teste imagistice: pentru a vedea interiorul corpului
• teste neurologice: pentru a vedea dacă este vorba de o tulburare nervoasă
• teste urodinamice: pentru a examina vezica urinară, sfincterele și uretra (responsabile de stocarea și eliberarea urinei).

Planul de tratament destinat urinării frecvente depinde în mare măsură de cauzele acesteia și, deci, de rezultatele analizelor. Antibioticele pot fi de ajutor atunci când este vorba de o infecție urinară care cauzează urinarea frecventă. Altfel, un stil de viață moderat și sănătos, care să ia în calcul și monitorizarea consumului de lichide, poate fi de ajutor pentru unele persoane.

Ce poți face?

Regândește dieta

Încearcă să eviți orice aliment care îți poate irita vezica sau care acționează ca un diuretic. Sub această incidență pot intra alcoolul, băuturile carbogazoase, produsele pe bază de roșii, ciocolata, îndulcitorii artificiali, precum și alimentele condimentate. Este de asemenea important să mănânci alimente bogate în fibre, deoarece constipația poate agrava simptomele sindromului de vezică hiperactivă.

Monitorizează consumul de lichide

Trebuie să bei suficiente lichide zilnic pentru a preveni constipația și pentru a împiedica urina să devină foarte concentrată. În aceeași măsură, evită să bei  apă sau ceaiuri înainte de a merge la culcare, pentru a nu fi nevoie să urinezi în toiul nopții.

Fă exerciții Kegel

Aceste exerciții ajută la întărirea musculaturii din jurul vezicii urinare și a uretrei, și, astfel, îmbunătățești controlul asupra vezicii urinare și reduci urgențele de urinare și frecvența acestora. Exercițiile destinate mușchilor pelvieni, timp de cinci minute, de trei ori pe zi, poate face o reală diferență în controlul vezicii urinare.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

One Comment

  1. I do consider all the concepts you’ve introduced on your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are too brief for newbies. May just you please prolong them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page