Diverse

DIVERSE | Alimente pe care le considerai a fi sănătoase, dar care nu sunt

Cunoștințele în materie de nutriție au evoluat enorm de-a lungul timpului. În plus, căutăm mereu noi produse care să ne mențină sănătoși sau care promit să ne ,,slăbească” miraculos.

Avem, totodată,atâtea opțiuni în materie de alimentație, care nu fac, parcă, decât să crească și mai mult confuzia – de la biscuiți cu vitamine până la băuturi care ne ajută să pierdem rapid în greutate. Iată, așadar, 10 alimente pe care ar trebui să le elimini din lista ta de produse ,,sănătoase”!

Sucurile ,,naturale”

Există zeci dacă nu chiar sute de opțiuni în materie de băuturi ,,sănătoase” cu vitamine, probiotice sau fibre, care promit pierderea în greutate.

Specialiștii în nutriție nu recomandă acest tip de băuturi, mai ales dacă ele conțin mai mult de unul sau două ingrediente. Motivul este unul cât se poate de simplu: orice băutură cu ingrediente variate conține calorii în formă de zaharuri sau îndulcitori artificiali, care nu fac  ,,cinste” unei talii care se dorește a fi subțire. Așadar, atunci când vine vorba de băuturi, alege varianta simplă, dar sigură: apă, cafea sau ceai.

Smoothie-uri gata preparate

Smoothie-ul pe care îl cumperi gata preparat din supermarket nu este atât de sănătos pe cât credeai, ba chiar are mai multe calorii decât un cheeseburger.

Mai precis, între 650 și 1.000 de calorii, care se datorează, în mare parte, conținutului ridicat de fructe, legume, precum și aportului de îndulcitori sau diferite sortimente de siropuri.

Mix de cereale

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca un pumn de cereale mâncat în grabă să-ți țină loc de gustare? În plus, trebuie să știi că oricât de sănătoase ți s-ar părea, majoritatea mix-urilor de cereale pe care le cumperi din supermarket au un conținut ridicat de calorii.

Ca să-ți faci o idee, mixurile sănătoase conțin nuci, semințe, ciocolată neagră și, opțional, caise deshidratate, în timp ce un mix nesănătos poate avea, pe lângă ingredientele enumerate anterior, bomboane, stafide învelite în iaurt, susan sau banane prăjite, adică mai bine de 600 de calorii sub formă de zaharuri, grăsimi și carbohidrați rafinați.

Gustări de regim, gata preparate și congelate

În mod normal, gustările de acest tip conțin mult sodiu. Însă, deși au, într-adevăr, un aport scăzut de calorii, acestea sunt sărace în nutrienți. Astfel, mâncarea congelată care se vinde în magazine este exemplul perfect de alimentație ,,la îndemână”, dar cu un aport sărac în substanțe nutritive.

Batoanele proteice

Majoritatea batoanelor proteice cu fibre nu sunt cu nimic mai presus decât dulciurile obișnuite, pentru că, în afară de acești nutrienți, acestea nu mai conțin nimic.

Dacă vă doriți fibre și proteine, consumați în mod regulat brânză și mere și aveți șanse mai mari să încăpeți în blugii din liceu.

Brioșe

Majoritatea brioșelor comercializate în magazine conțin nici mai mult nici mai puțin de 800 de calorii sub formă de zahăr pur și grăsimi.

Iaurt înghețat

La prima impresie, iaurtul înghețat poate părea o variantă mai bună decât clasica înghețată, nu și dacă iei în calcul conținutul ridicat de zahăr și multitudinea de topping-uri.

Dulciurile care nu îngrașă

Biscuiții digestivi și prăjiturile cu conținut zero de grăsimi nu sunt nimic altceva decât o mare dezamăgire. Oamenii sunt tentați să creadă că termeni precum ,,zero grăsimi” înseamnă ,,zero calorii”, așa că au tendința să mănânce mai mult. Nimic mai fals. Grăsimile sunt înlocuite de zahăr, iar conținutul de calorii este la fel de ridicat.

Untul de arahide

Arahidele, nucile și caju sunt extraordinare, la fel ca și grăsimile sănătoase pe care le conțin. În plus, acestea îmbunătățesc activitatea cardiacă și mențin un echilibru al greutății.

Situația se schimbă dramatic când acestea sunt consumate sub formă de unt de arahide, de exemplu, care este plin de zahăr și grăsimi saturate.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page