Diverse

DIVERSE | 4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp

Fie că apare pe spate, coape sau chiar fese, acneea are aceeași cauză ca și cea apărută pe față. Excesul de sebum și celulele moarte apărute la nivelul pielii formează un ‘,,dop” care astupă porii, iar în combinație cu bacteriile de pe piele și o curățare superficială a acesteia se produc aceste inflamații.

Acneea este o afecțiune deseori întâlnită în cazul adolescentelor, însă nu este exclus ca ea să apară și la femeile de peste 25-30 de ani.

În cazul de față, vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman, medic dermatolog, explică exact cauza apariției acestor inflamații: foliculita.

,,Coșurile apărute la nivelul feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii și a bacteriilor care se strâng în foliculii de păr”, explică medicul dermatolog. În plus, specialistul susține că femeile care practică un sport sau care poartă îmbrăcăminte sau lenjerie strâmte, din materiale sintetice, sunt mult mai predispuse apariției acestui tip de afecțiune.

4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp: alege un produs pe bază de benzoil peroxid

Pentru a ridica inflamațiile roșiatice de la nivelul pielii, Jaliman recomandă folosirea unui produs de curățare pe bază de benzoil peroxid. Deși acest ingredient este folosit în mod normal ca un tratament șoc aplicat doar pe zonele inflamate, această substanță activă este extrem de eficientă în tratarea și vindecarea foliculitei: usucă și ajută la desprinderea celulelor moarte care înfundă foliculii.

4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp: acidul salicilic

Acest acid beta-hidroxilic este un puternic exfoliant, care meţine porii curaţi. Acidul salicilic este un ingredient activ ce se regăseşte în compoziţia aspirinei şi are proprietăţi antiinflamatoare.

Astfel, poți preveni și trata acneea apărută în zona feselor curățând zona afectată cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat anterior acid salicilic. Repetă operațiunea de câteva ori pe săptămână, pentru a fi sigură că dezinfectezi fiecare folicul în parte.

4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp:  loțiune de corp cu acid lactic

Debra Jaliman recomandă hidratarea pielii afectate folosind o loțiune de corp pe bază de acid lactic, substanța având rolul de a exfolia delicat pielea și de a elimina supărătoarele inflamații.

4 moduri prin care poți trata acneea de pe corp: dușul este obligatoriu după antrenamentul la sală

De asemenea, este recomandat ca după fiecare sesiune la sală să scapi de echipamentul de sport în care ai transpirat, plin de bacterii, de altfel, un alt obicei dăunător care provoacă apariția inflamațiilor în zona feselor.

Totodată, dușul este obligatoriu, la fel ca și folosirea unui burete de tip lufă, care ajută la exfolierea delicată a pielii și preîntâmpină formarea celulelor moarte la nivelul pielii.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page