Important

LOCAL | Primarii botoșăneni nu-și revin din uluială după împărțirea banilor: “Este vorba de dispreț”

Anul acesta, consiliile județene au scăpat de corvoada împărțirii banilor către primării, într-o manieră mereu contestată de formațiunile politice. Consiliile locale şi judeţene au primit direct de la Finanţe sumele repartizate, județului Botoșani i-au revenit 15 milioane de lei din TVA și 19,8 milioane de lei din impozitul pe venit. După noile reguli, niciun municipiu reşedinţă de judeţ nu va avea mai puţin de 50 de milioane de lei.

Primarii din Botoșani care au altă culoare politică decât social-democrată, s-au trezit că li s-au repartizat sume care nu le permit funcționarea și se declară în imposibilitatea de a continua derularea proiectelor începute la nivelul localității. Primarul de Dângeni a apreciat că este un dispreț total modul în care au fost “favorizați” primarii PSD. Nici primarul de Ungureni nu este mai fericit, acesta primind mult mai puțini bani decât anul trecut.

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, s-a declarat mulțumit de faptul că instituția la cârma căreia se află a scăpat de corvoada împărțirii banilor, care a dat mereu naștere la tot felul de dispute.

“Lucru acesta şi l-a asumat Guvernul prin repartizare. Nu face altceva decât să îi pună într-o situaţie mai mult decât favorabilă pe cei mici, comunele mici şi vor fi comune care nici nu ştiu cum o să cheltuie banii, iar cei mari, săracii, trebuie să găsească soluţii să îşi adune toate veniturile să încaseze”, a spus sursa citată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page