DiverseImportant

DIVERSE | 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Dacă ai pus câteva kilograme în timpul sărbătorilor dar nu dispui de un regim alimentar corect, nu ai bani pentru sala de forță sau pur și simplu ești lenos, însă vrei să obții un corp frumos, află cum poți elimina orice scuză din calea ta și să te apuci de muncă.

Îți prezentăm 15 motive, pe care le găsești de fiecare dată când cineva îți spune că trebuie să faci sport, și soluțiile care nu te vor mai scuza dacă nu-ți vei ridica fundul de pe scaun. Să începem:

1. Problemă: Nu ai bani

147696e3f6d0d22f6a4d9f43066dead1 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Banii sunt o problemă pentru fiecare și dacă nu dorești să cheltui toate economiile pe o sală de forță este în regulă. Însă nu este și motivul care te îndreptățește să nu faci nimic pentru a fi în formă.

Poți alerga în parc sau în apropierea casei tale. De asemenea, poți opta pentru o serie de exerciții pe care le găsești pe internet, fară să scoți din buzunar un bănuț. Ce mai aștepți?

2. Problemă: Nu dispui de timp

3a9ce69f0587a6606e3bbb9eda9986e7 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Între muncă/ școală, familie, precum și alte responsabilități, cu greu îți poți găsi timp pentru a exersa. Dacă nu te poți trezi mai devreme, fă câteva exerciții pe parcursul zilei.

Câteva flotări, sărituri sau așezări în timp ce aștepți mâncarea să se încălzească sau în timp ce vorbești la telefon este deja ceva. Aceste mini-antrenamente nu-ți vor modela corpul sută la sută, dar nici nu vei sta fără să faci nimic.

3. Problemă: Ești plictisit

b03f75b7956d4838c2552a93fa1b73f4 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Sunt o mulțime de oameni care adoră să alerge ore în șir sau să ridice greutăți. Dacă simți nevoia să ieși din rutină, află că sunt o mulțime de moduri pentru a obține un antrenament distractiv.

Poți alege între antrenamentele cu un prieten sau antrenamentele în grup. Dacă trebuie să stai acasă, încearcă un set de exerciții pe TV.

4. Problemă: Nu știi de unde să începi

c0582b5a25d5697e26cc930bfe0864e2 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Fiecare expert a fost cândva un începător, poate chiar o persoană care nu știa nici măcar cum să folosească echipamentele din sala de forță. Dacă ai posibilitate, apelează la un antrenor pentru a obține rezultate maxime, fără a te răni.

Dacă nu dispui de bani, cu un pic de cercetare și niște instrucțiuni luate de pe internet pot face minuni. Începutul este greu, uneori jenant, dar odată ce te obișnuiești, îi vei încuraja și pe alții să meargă mai departe.

5. Problemă: Nu vezi nici un progres

 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Primul lucru la care trebuie să atragi atenția este dieta pe care o urmezi. Poți să faci o mulțime de exerciții, dar dacă mănânci pizza la cină, seară de seară, nu vei vedea niciodată rodul muncii tale. O altă problemă pot fi exercițiile cu care s-a obișnuit corpul tău.

Schimbările variabile, cum ar fi greutatea, distanța, timpul și intensitatea pot face o mare diferență. Uneori, treci peste rutina zilnică și asigură-te că mușchii tăi primesc doza de antrenament pe care o merită. Totuși, dacă nici așa nu vezi rezultat, ar fi cazul să te adresezi unui medic.

6. Problemă: Ești rănit

477d3e76d3ab9425329c3c28b7c056c0 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Atât problemele permanente, cât și temporare pot fi cu siguranță obstacole atunci când vine vorba de sport. Dar sunt modalități prin care poți lucra alte părți ale corpului decât cele afectate.

Daca ai o mică rană la mână, nu înseamnă că nu-ți poți antrena picioarele sau abdomenul. Desigur, o traumă majoră cere evitarea antrenamentelor.

7. Problemă: Ești mereu obosit

d9912f4c86d974b8221e00ace75b1bee 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Promite-ți că vei lucra timp de doar cinci minute. Dacă vei fi obosit după aceste cinci minute, poți merge acasă și să te întinzi pe canapea. Dar sunt șanse să îți continui antrenamentul și mai mult, iar după să te simți plin de energie.

Chiar și exercițiile de încălzire îți pot alunga starea de oboseală. La sigur te vei antrena mai mult decât acele cinci minute promise. Daca ești slăbit, poți mânca niște nuci pentru un plus de energie.

8. Problemă: Nu ești motivat

d7229f69a5221ac60928da692c02c075 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Stabilește-ți scopuri mici și concentrează-te mai mult pe abilitățile tale, decât pe aspectul fizic. Este și normal că ai vrea să arăți ca un model bikini, dar mai frumos este faptul că ai stabilit un nou record la alergat sau ai făcut mai multe exerciții.

Concentrează-te pe ce poate face corpul tău și vei observa că rezultatele nu sunt doar acelea pe care ți le arată oglinda sau cântarul.

9. Problemă: Chiar nu ești în formă

a59ef868cc7d96a5b058b304ddc1ef5e 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Fă pași mărunți. Nimeni nu așteaptă să alergi deodată cinci kilometri. Acest lucru ar putea chiar să-ți facă rău. În schimb, îți poți parca mașina într-un loc îndepărtat de serviciu. Poți face o plimbare în pauza de prânz.

Fă câteva așezări când nu te vede nimeni. Cheia este să-ți faci corpul mai activ decât până acum. E mult mai bine să te menții în formă tot restul vieții tale, decât să fii activ timp de două săptămâni, iar micile schimbări fac diferențe uriașe.

10. Problemă: Te confrunți cu eșecuri

c2829a89cb2de52c1d4261aa379479ec 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: O zi de relaxarea se transformă în două zile, după în două săptămâni de relaxare completă. Nu renunța. Chiar și cei mai buni sportivi au nevoie de o pauză. Iar după, revino ușor. Fără a-ți forța mușchii.

Cel mai greu este să te convingi să ieși din casă, iar dacă o vei face regulat, vei reveni în formă în scurt timp. Ai putea să citești citate motivaționale sau să privești clipuri video pentru a nu renunța la scopul tău.

11. Problemă: Nu te poți motiva suficient

4ab1a2ec5a624872dd01c250a1683ec8 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Vei face mai ușor acest lucru fiind înconjurat de persoane care la rândul lor se încurajează. Ia-ți un prieten la sală care te va motiva. Astfel vei simți că-l dezamăgești și pe el.

Cursurile în grup vor avea același efect. Și, iarăși, un antrenor personal, dacă ți-l permiți, te va ajuta mult mai mult decât crezi. Uneori, chiar și cele mai dedicate persoane au nevoie de un pic de susținere.

12. Problemă: Ești supra-obosit după antrenamente

8594133d4cbc140b098b30dd13f43b87 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Corpul tău poate lucra o perioadă lungă de timp, dacă are energia suficientă pentru a o face. Un regim alimentar corect îți va oferi energia necesară pentru a lucra mult timp. Informează-te ce alimente trebuie să consumi pentru a fi în formă și pentru a vedea rezultatul muncii tale.

13. Problemă: Ți-e frică să nu te faci de râs

cfd9b21abd9974c482b571b0e6e96bf9 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Dacă ești preocupat că alții vor râde de tine la sala de forță, te înșeli. De fapt, cei mai mulți oameni îi încurajează pe noii veniți pentru încercarea lor de a-și modela corpul. Și poți fi sigur că nimeni nu-ți va urmări mișcările, pentru că sunt prea concentrați la exercițiile lor.

Totuși, dacă cineva este obraznic cu tine, te poți adresa la administrația sălii. Dacă doresc o atmosferă prietenoasă pentru clienții lor, mai bine ar da afară un ticălos decât să piardă cinci clienți din cauza lui.

14. Problemă: Nu arăți ca și persoanele de pe coperțile revistelor

c730bfd5eae4ec13c5773f5bba620c61 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Nu lăsa o imagine de pe rețelele de socializare sau reviste să reprezinte obiectivul tău. Fiecare corp este construit diferit. Unii pot câștiga câteva kilograme dacă au mâncat o prajitură seara târziu, alții pot rămâne la fel de slabi după luni întregi de antrenamente.

Continuă să te antrenezi și acceptă-ți corpul așa cum este. Nu vei avea un corp perfect, dar în schimb vei fi mult mai sănătos, mai puternic și o mult mai bun decât în trecut. Și nu există nici o persoană care să nu arate mult mai bine după ce a trecut de la o viață sedentară la una activă.

15. Problemă: Pur și simplu ”Nu poți”

9c766110f7bd84af4b2251996e51b460 650x 15 motive pentru care nu ai nici o scuză ca să nu intri în formă în Noul An

Soluție: Nu mai spune asta niciodată. Dacă ești apt de muncă, atunci poți face și asta. Corpul tău se va schimba doar atunci când îți vei schimba și mintea. Nu va fi ușor, dar rezultatul va fi uimitor.

Corpul este singurul lucru care-l ai pentru toată viața și merită mult mai mult decât scuzele tale. Convinge-te că vrei acest lucru, că-l meriți și că nu este nimic care-ți poate sta în drumul tău spre a deveni cineva mai bun.

Sursa: yupi.md

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page