DiverseImportant

DIVERSE | Noi taxe in anul 2015. Cresc impozitele pe cladiri si masini

Anul viitor vine cu scumpiri si pentru detinatorii de cladiri nerezidentiale si masinile mici din judet.

Conform noului proiect de modificare a Codului Fiscal care va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie, cladirile aflate în proprietatea persoanelor fizice care sunt folosite în scop nerezidential vor fi impozitate suplimentar, impozitele pentru autoturismele mici cresc, iar cele pentru masinile cu capacitatea de peste 2.000 de centimetri cubi scad.

Astfel, pentru cladirile nerezidentiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,25-1,5 la suta asupra valorii rezultate dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. Cota impozitului pe cladiri se stabileste prin hotarâre a consiliului local. In cazul în care valoarea cladirii nu rezulta dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluarii, impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 2 la suta asupra valorii impozabile stabilita de primarie.

Pentru masini, proprietarii vor plati un impozit majorat in functie de capacitatea cilindrica. Majorari de impozit vor fi efectuate si pentru masini de marfa, motociclete, barci cu motor, scutere de apa. Din 2015, autoritatile locale vor avea dreptul sa majoreze impozitele si taxele locale cu pâna la 50 la suta fata de o marja de 20 la suta în prezent.

Sursa: www.bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page