DiverseImportant

DIVERSE | Ne plângem deja de frig? Iată cel mai friguros loc de pe pamant unde locuiesc oameni. FOTO

V-ati intrebat vreodata unde se afla cel mai friguros loc de pe pamant unde locuiesc oameni?

Daca da, atunci aflati ca este vorba despre satucul Oymyakon din Rusia, un loc unde este ger mai tot timpul anului, iar oamenii traiesc in conditii de iarna extrema.

Spre exemplu, in luna noiembrie, temperatura predominanta este undeva la -38 de grade Celsius. Brrr!

â

Jurnalistul si fotograful Amos Chapple a indurat frigul si a realizat o serie de fotografii in acest satuc uitat de lume, in clipa in care s-a instalat gerul, lasandu-ne sa vedem si noi cum arata viata oamenilor de acolo.

Vremea incepe sa se inrautateasca undeva la final de septembrie, cand se ating temperaturi de 0 grade Celsius, iar de aici incolo acestea incep sa scada pana la -50 de grade Celsius.

Vara nu se deosebeste mult de iarna, iar singurele luni in care temperatura nu scade sub -10 grade sunt cele din vara, iunie si iulie.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata in Omyakon a fost pe 6 februarie 1933, cand s-au inregistrat -65 de grade Celsius.

Singura regiune de pe pamant, locuita de oameni, care a atins un asemenea nivel de frig este Verkhoyansk.

Amos Chapple a marturisit ca viata aici este foarte greu de fotografiat, mai ales ca localnicii sunt foarte greu de gasit – mereu se grabesc sa ajunga de la un loc cald la altul si sunt infofoliti din cap pana in picioare.

Sursa: metropotam.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page