RETETA | Spaghetti cu piept de pui și spanac
Ingrediente:
- 200 gr de spaghetti
- 100 gr baby spinach
- 1 piept de pui
- 150 gr parmesan razuit
- 500 gr rosii (6-7 rosii)
- 1 lingura pasta de ardei
- 6-7 catei usuroi
- 4 linguri ulei de masline
- sare,piper supa gust
- 1 lingurita ierburi de Provence
Mod de preparare:
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt,puneti rosiile spalate si taiate in patru.
Stropiti-le cu putin ulei de masline,condimentati-le cu sare si ierburi de Provence,apoi le dati in cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 40 minute.
Cat rosiile sunt in cuptor, fierbieti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi le scurgeti de apa si le dati la un jet de apa rece.
Intr-o tigaie mai mare,in uleiul incins caliti usturoiul taiat marunt 1 minut,apoi adaugati carnea de pui taiata cubulete mici si condimentata cu sare, piper si pasta de ardei.
Cand carnea isi schimba culoarea si textura,adaugati spanacul(spalat cu apa rece si scurs) si rosiile coapte.Amestecati usor toate ingredientele,iar dupa 1 minut adaugati spaghetele si mai lasati la foc mic 3 minute.
Daca mai este necesar condimentati dupa gust cu sare si piper.
Trageti dupa foc si puneti parmezanul razuit.
Serviti cald cu putin parmezan presarat deasupra.
Pofta buna!