RETETA | Tartă cu brânzeturi
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 gr faina
- 1 lingurita drojdie proaspata
- 1/2 lingurita zahar
- un praf de sare
- 100 ml apa minerala calduta
- 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
- 200 gr crema de branza
- 150 gr cas de oaie
- 100 gr cascaval
- 1 ou
- piper
- 1 lingurita rasa busuioc uscat
- 1 carnacior uscat
- cateva fasii ardei kapia
Mod de preparare:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Acoperim vasul si lasam sa dospeasca aluatul 15-20 de minute.
Umplutura:
Cascavalul si casul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-un bol impreuna cu crema de branza si le amestecam.
Incorporam oul, putin piper si busuiocul uscat.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie subtirica, rotunda.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat si taiem marginile.
O intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza si o nivelam.
Deasupra asezam rondele de carnacior si fasii de ardei kapia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor. Poate fi servita atat rece cat si calda!
Pofta buna!