DIVERSE | Floarea de piatră, o minune a naturii
Portulaca grandiflora, cunoscută în popor și sub denumirea de floarea de piatră, este una dintre cele mai adaptabile plante, de o frumusețe aparte. Ea poate înflori în condiții de mediu și sol dificile și în locuri în care alte flori nu s-ar putea dezvolta.
Crește în pământ pietros
Floarea de piatră este o alegere inspirată pentru locurile din grădină unde pământul nu este fertil, ci nisipos și pietros. Tulpinile plantei pot să măsoare în înălțime 30 de cm, sunt ramificate și de culoare verde. În bătaia razelor, acestea capătă nuanțe roșietice. Floarea tolerează seceta și pentru că udarea excesivă provoacă putrezirea rădăcinii este bine să lași solul să se usuce între două udări. Pentru ca planta să înflorească din nou, îndepărtează-i părțile uscate.
Se înmulțește prin semințe
Pentru a te bucura de florile ei până la sfârșitul lunii octombrie, plantează semințele spre finalul lunii aprilie, pe marginile trotuarelor, între dalele de beton sau lângă borduri. Ai grijă ca aceste locuri să nu fie umbrite, pentru ca planta să facă multe flori. După semănare, acoperă semințele cu un strat de pământ sau nisip și udă-le constant. Recoltează semințele pe culori. În felul acesta vei avea flori albe, galbene, roz, purpurii și ciclam în toată grădina.
Ferește-o de dăunători
Pentru a ține la distanță paraziții, trasează o barieră din var în jurul florilor. Astfel, păduchii de plante (afidele) și melcii nu se vor apropia de plantă.
Sursa: clickpentrufemei.ro