ImportantLiga 1Sport

SPORT | FC Botoșani, învinsă la Craiova. Cuplul Cârțu-Săndoi, invincibil.

Au trecut două luni de când Sorin Cârțu și Emil Săndoi au fost instalați pe banca echipei din Bănie, iar rezultatele vorbesc de la sine: nu mai puțin de nouă meciuri fără înfrângere, din care șapte victorii, a înregistrat CS Universitatea Craiova sub comanda bicefală a celor doi foști mari jucători din istoria alb-albaștrilor.

Sâmbătă, victima de serviciu s-a numit FC Botoșani, echipă care a venit pe Stadionul “Ion Oblemenco” aureolată de cele 21 de puncte strânse în primele 12 etape, punctaj identic cu cel al lui Dinamo, de exemplu. Pe teren, însă, a existat mai mult echipa gazdă, care avea să deschidă scorul în minutul 28 prin Băluță, după ce acesta a reluat o centrare venită din stânga, de la Vătăjelu.

Doar patru minute avea să dureze însă avantajul gazdelor, pentru că în scenă au intrat arbitrii. La capătul unei faze confuze, Alexandru Tudor a arătat lovitură de colț în favoarea moldovenilor, dar unul dintre asistenți i-a indicat punctul de la 11 metri. Tudor s-a conformat, iar FC Botoșani a egalat din penalty prin Vașvari, acesta fiind și scorul înregistrat la pauză .

În cea de-a doua parte, oltenii au împins tot mai mult jocul spre poarta elevilor lui Leo Grozavu, pentru ca din minutul 53 să beneficieze și de superioritate numrică. Ngadeu a primit cel de-al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine, moment în care misiunea celor de la Botoșani a devenit foarte dificilă. Căzut logic, cel de-al doilea gol al craiovenilor a venit totuși după o fază fixă, în care Brandan a ieșit la rampă cu o execuție de excepție în minutul 71 .

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, gazdele preferând să joace la economie și să-și conserve avantajul de pe tabelă, pentru ca acum CS Universitatea Craiova să ajungă la 19 puncte, urcând pe locul 8 în clasament.

ECHIPELE :

CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson (67 Mateiu), Brandan – Băluță, Bawab (84 Ferfelea), Târnăcop (60 Curelea) – Nuno Rocha. Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.

FC Botoșani: D. Lazar – Homei, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Fulop, Vașvari, Croitoru, Roussel (67 Danci) – Hadnagy (56 Oltean), Martinus. Antrenor: Leo Grozavu. 

Cartonașe galbene: Mateiu / Ngadeu (2), Tincu, Homei.

Cartonaș roșu: Ngadeu ’53.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Alexandru Oniță, Valentin Avram; Florin Marcu.

Observatori: Marcel Vasile, Nicolae Grigorescu.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page