Sanatate

SANATATE | Vitamina C, tratament pentru copiii astmatici

În funcţie de vârsta copiilor astmatici, de gradul de expunere la mucegai sau igrasia din locuinţă, dar şi de severitatea astmului, vitamina C poate avea efect benefic asupra bolii, arată un studiu recent.

Medicul Mohammed Al-Biltagi, de la Universitatea Tanta (Egipt) şi doctorul Harri Hemila, de la Universitatea din Helsinki (Finlanda) au analizat efectul a a 0,2 grame de vitamina C pe zi, pentru 60 de copii care sufereau de astm, cu vârsta între 7 şi 10 ani.

Astfel, în cazul copiilor cu vârsta între 7 şi 8 ani şi 2 luni, volumul expirator s-a îmbunătăţit cu 37%, iar pentru cei cu vârsta între 8 ani şi 3 luni şi 10 ani s-a îmbunăţit cu 21%.

,,Rezultatele cercetării noastre au scos la iveală faptul că vitamina C poate ajuta în cazul astmului la copii. Însă mai trebuie efectuate şi alte analize pentru a putea spune cu exactitate la ce vârstă trebuie administrată vitamina C pentru a obţine rezultate”, au afirmat cei doi cercetători.

Vitamina C este una dintre cele mai folosite în întreaga lume, fiind recunoscută pentru capacitatea de revigorare a organismului şi menţinerea stării de sănătate.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page