ImportantLocal

LOCAL | Se amână falimentul Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Guvernul a ”miluit” unitatea sanitară cu 7 milioane de lei

Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a scăpat de jumătate din datoriile pe care le avea. Arieratele unităţii sanitare se ridicau la 14 milioane de lei. La începutul acestei săptămâni, spitalul a primit de la Guvern bani pentru stingerea datoriilor.

Spitalul Judeţean ”Mavromati” de aproape 10 ani este o adevărată gaură neagră din punct de vedere financiar. În fiecare an unitatea sanitară aduna datorii uriaşe la furnizorii de utilităţi şi medicamente.

Peste 85 % din bugetul spitalului este cheltuit pe salariile personalului. În ultimii ani, unitatea spitalicească a reuşit să adună peste 14 milioane de lei arierate. Furnizorii de utilităţi şi medicamente trimit notificări şi ameninţă spitalul cu debranşări şi încetarea furnizării materialelor sanitare.

Pe moment, şefii de la Consiliul Judeţean, spun că spitalul din Botoşani a fost salvat de la faliment în ultima clipă. Guvernul a trimis 7 milioane de lei, unităţii spitaliceşti din Botoşani. ”A fost aceea hotărâre de Guvern pentru stingerea arieratelor.

Spitalul Judeţean din Botoşani a primit 7 milioane de lei. Deci arieratele scad la jumătate. Activitatea spitalului se va îmbunătăţi este clar. Va scădea şi presiunea furnizorilor.  Partea de funcţionare se îmbunătăţeşte”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu. Cei mai fericiţi sunt însă angajaţii, care riscau în luna noiembrie şi decembrie să nu primească niciun ban, iar sărbătorile să le petreacă cu bani împrumutaţi.
Sursa: adevarul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page