Diverse

DIVERSE | Cele mai bune remedii pentru un ten luminos

Puterea vindecătoare a plantelor este cunoscută încă din antichitate. Pentru o piele tânără, luminoasă și strălucitoare, ai nevoie de următoarele remedii pe bază de plante.

Cimbrul  previne apariția acneei

Cercetătorii de la Universitatea Leeds Metropolitan din Marea Britanie au descoperit că cimbrul are efecte mult mai bune în tratarea acneei decât produsele pe bază de benzoil peroxid.

În plus, acest remediu nu are efecte adverse asupra pielii. Puterea vindecătoare a cimbrului se datorează compușilor care destupă porii și distrug imediat bacteriile ce duc la apariția acneei.

Cimbrul poate fi folosit astfel: într-un bol se amestecă 4 linguri de apă clocotită și 2 linguri de cimbru mărunțit. Infuzia se acoperă pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pune apoi pe un tifon şi se aplică pe obraz ca o compresă. Cu ceaiul rămas se va şterge tenul, seara.

De asemenea, cimbrul se poate folosi în următoarea combinație: ai nevoie de o banană medie pisată, 3 linguri de cimbru proaspăt mărunțit, ¼ ceașcă cu iaurt și 2 linguri de miere. Ingredientele se amestecă bine până când se formează o pastă omogenă, după care se aplică pe fața curată și se lasă să acționeze timp de 15 minute.

Trandafirul reduce inflamațiile și roșeața

Un studiu recent efectuat de cercetătorii japonezi arată că inhalarea mirosului uleiului esențial de trandafir contribuie la reducerea stresului, factor ce afectează pielea, ducând la apariția inflamațiilor și a rozaceei.

Pentru efecte maxime, toarnă două cești de apă fiartă și filtrată într-un bol, adaugă câteva picături de ulei esențial de trandafir, după care așază-te deasupra vasului și acoperă-ți capul cu un prosop.

Uleiul de cocos hidratează pielea

Datorită proprietăților sale antibacteriene și calmante, uleiul din nucă de cocos este ideal pentru tenul încărcat. Uleiul poate fi aplicat direct pe tenul curat sau în combinație cu alte ingrediente care nu usucă pielea.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page