Diverse

DIVERSE | Untul de shea, bun pentru pielea uscată sau ridată

Untul de shea este un unt vegetal extras din fructul arborelului de shea, care are numeroase beneficii asupra organismului.  Pe lângă faptul că este un bun substituent al untului de cacao, untul de shea este cunsocut pentru virtuțiile sale cosmetice.

Folosit de sute de ani în Africa de Sud, untul de shea, cunoscut și sub numele de “Aurul femeii”,  este bogat în vitaminele A, E și F, fapt pentru care hidratrează pielea în aceeași manieră în care o fac și glandele sebacee.

De asemenea, în compoziția untului se găsesc și următoarele ingrediente: acid oleic în proporție de 60-70%, acid stearic (15-25%), acid linolenic (5-15%), acid palmitic (2-6%) și acid linoleic, sub 1%. Datorită compoziției unice a ingredientelor sale, untul de shea este un tratament excelent pentru pielea uscată, deshidratată, matură și ridată.

În plus, untul de shea poate are și alte întrebuințări pentru pielea corpului.

Recomandat după epilare

În caz de iritare după epilat sau ras, aplică un strat de unt şi lăsă-l să acţioneze timp de 5 minute, după care înlătură excesul cu un şerveţel dacă pielea rămâne uleioasă.

Pe lângă faptul că hidratează pielea în profunzime, untul de shea o face mai fină și mai strălucitoare.

Tratează buzele crăpate

Dacă ai buzele crăpate înlocuiește balsamul de zi cu zi cu unt de shea, întrucât este un remediu natural eficient. Untul de shea hrăneşte corespunzător pielea şi oferă buzelor vitaminele de care au nevoie pentru a redeveni moi, rozalii şi frumoase.

Aplică puţin unt pe buze dimineaţa; va forma un film protector pentru pielea buzelor şi le va proteja pe durata zilei.

Redă strălucirea părului

În cazul în care ai părul tern și uscat, prepară o mască pe bază de unt de shea.

Pe păr se aplică o cantitate mică de unt, pe care ulterior ai ținut-o în mână până când s-a topit.

Untul se aplică de la rădăcini spre vârfuri, după care părul se acoperă cu un prosop călduț și se lasă să acționeze câteva minute. La final, părul se spală bine cu apă din abundență.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page