ImportantStiri

NATIONAL | Reţea de prostituţie masculină în sistemul penitenciar românesc

Ancheta jurnalistică legată de desfrâul din Penitenciarul Târgu Jiu, declanşată de ziarul Libertatea, scoate la iveală un fapt cutremurător. În spatele gratiilor ar exista adevărate reţele de prostituţie.

Povestea “Danei”, un infractor mărunt închis la Târgu Jiu pentru furt, fotografiat în timp ce un alt individ face sex cu el, nu este unică. Reporterii ziarului Libertatea au aflat, prin intermediul rudelor unor alţi deţinuţi, că alături de cel poreclit astfel mai este cel puţin încă un amator de sex: “Florica”. Şi el e un “lache” (n.r. – homosexual în limbajul puşcăriaşilor) cunoscut în puşcăria gorjeană, un individ care a trecut prin paturile multor infractori închişi acolo. “Cel poreclit «Florica » poate fi găsit la camera 1, cea de nefumători. Acolo e şi «Dana». Amândoi fac partide de sex cu cine are plăceri homosexuale.

Gardienii ştiu, dar nu-i interesează, pentru că sunt acoperiţi de hârtii. Dacă nu există raport, nu există faptă. Cum nimeni nu are curaj să facă raport, pentru că apoi are de suportat umilinţe şi riscă să rateze eliberarea condiţionată, în celulele aglomerate şi mizerabile e dezmăţ sexual. Au băutură, ţigări… Cu telefoanele şi cu tabletele care intră în puşcărie prin filiere de care gardienii nu sunt străini se filmează pentru distracţie”, ne-a dezvăluit ruda unui deţinut închis la Târgu Jiu.
Cât de implicaţi sunt gardienii?
Odată cu demascarea dezmăţului sexual din puşcăria Târgu Jiu a ieşit la iveală o practică a gardienilor, vecină cu proxenetismul. Cel puţin asta susţin atât foşti ofiţeri care au lucrat în sistemul penitenciar, cât şi foşti condamnaţi care au ieşit de curând de după gratii. “Un astfel de individ în puşcărie poate fi o sursă de venit pentru cine îl are în grijă. După un timp, când se cam plictisesc de «fetiţa» lor, băieţii cer «prospătură ». Şi de unde să aducă marfă nouă? De la altă puşcărie.

Aşa s-a inventat rotirea «fetiţelor ». Pe al tău îl duce la Rahova, să zicem, iar tu, cel de la Târgu Jiu, primeşti «carne proaspătă» de la altă închisoare. Totul e controlat de unii dintre gardienii implicaţi în poveste, care obţin diverse cadouri sau bani de la puşcăriaşii serviţi cu homosexuali noi”, au povestit sursele noastre.
ANP ştie că deţinuţii fac sex
Compartimentul de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precizează că la nivelul Penitenciarului Târgu Jiu au fost demarate cercetări şi că, în funcţie de rezultatul acestora, vor fi dispuse măsurile legale.

Reprezentanţii ANP susţin că pe perioada încarcerării deţinuţilor este interzisă orice formă de discriminare, inclusiv cea legată de orientarea sexuală. Mai mult, şefii de la “Penitenciare” spun că acordă protecţie minorităţilor sexuale şi chiar le “cazează” în camere speciale, separat de ceilalţi deţinuţi.

“Cu toate acestea, există cazuri în care unii deţinuţi nu-şi declină orientarea sexuală şi întreţin în mod sporadic relaţii cu alte persoane custodiate. De-a lungul timpului, au fost înregistrate cazuri în care au fost comise abuzuri sexuale (…),”, se mai precizează în comunicatul ANP. (Remus Vlad)
Sursa: www.libertatea.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page