Sanatate

SANATATE | Trei plante de ajutor în caz de gută

Numită în trecut boala oamenilor bogaţi, deoarece era asociată cu consumul excesiv de carne şi de alcool, guta este un tip de artrită care se manifestă prin articulaţii inflamate şi dureroase.

Pe lângă regimul recomandat de medic, se pot consuma şi unele ceaiuri cu efecte dovedite.

1. Ienupărul
Plantă ajutătoare în tratarea a peste o sută de boli, ienupărul poate fi folosit atât intern, cât şi extern în gută. Intern, este indicată infuzia de ienupăr, care se prepară din două linguriţe de fructe la 200 ml de apă clocotită.

Se iau câte patru linguri pe zi din această infuzie. Cu rezultate bune se poate folosi şi uleiul esenţial de ienupăr, care favorizează eliminarea acidului uric. În gută, este indicată folosirea acestui ulei sub formă de băi la picioare (se adaugă în apă câteva picături).

2. Merişorul
Ideal de folosit în infecţiile urinare, merişorul este recomandat şi în gută şi în reumatism. În gută se foloseşte sub formă de macerat. Se pun două linguriţe de frunze mărunţite de merişor în 100 ml de apă rece şi se lasă astfel un sfert de oră, după care se strecoară.

Se adaugă 100 ml de apă clocotită peste frunzele rămase şi se fierbe un sfert de oră. Se lasă 10 minute, se strecoară, după care se beau fracţionat ambele amestecuri.

3. Mesteacănul
Ceaiul de mesteacăn este un alt aliat natural al celor cu gută. De două ori pe zi, la interval de patru ore, se poate consuma o cană cu ceai de mesteacăn preparat din două linguriţe de plantă la 200 ml de apă clocotită.

După ce se răceşte, trebuie adăugat în ceai un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page