Diverse

DIVERSE | Cum să scazi tensiunea arterială

Peste 40% dintre români suferă de hipertensiune, afecțiune care, netratată, poate duce la infarct, la accident vascular cerebral sau chiar la orbire .Dacă boala este în fază incipientă, câteva schimbări în modul de viaţă şi în alimentaţie vor face ca tensiunea să revină la normal, în câteva săptămâni.

Sare cât mai puțină

Potrivit medicililor cardiologi, este foarte important ca persoanele care suferă de hipertensiune arterială să consume cât mai puțină sare.

Așadar, este bine să renunți la alimentele care pot ascunde sarea, precum unele sortimente de biscuiți, supele la plic, conservele, dar și unele dulciuri.

Și renunțarea la fumat te va ajuta. Nicotina pe care o conțin țigările stimulează producerea de adrenalină în corp, ceea ce duce la creșterea tensiunii.

Nu numai sarea este un pericol pentru hipertensivi. Trebuie, de asemenea, să elimini din farfurie mâncărurile bogate în grăsimi și să mânânci mai multe fructe șilegume.

Elimină sursele de stres

Și stresul este foarte nociv pentru persoanele care suferă de hipertensiune. De aceea, este recomandată evitarea certurilor, a situațiilor tensionate. Totodată, persoanele afectate trebuie să încerce pe cât posibil să nu se gândească la grijile cotidiene.

Este important să descopere o activitate care îi ajută să se relaxeze: poate fi muzica preferată sau citirea câtorva pagini din cartea preferată.

Nu uita de sport

Și exercițiile fizice, făcute cu regularitate, ajută la reglarea tensiunii arteriale. Nu te apuca însă de sport fără să te sfătuiești cu un medic specialist.

Ține cont că și 10 minute de mers pe jos moderat ajută la normalizarea tensiunii. Hipertensiunea este în strânsă legătură cu silueta, afectând mai mult persoanele obeze.

De aceea, cei care suferă din cauza obezității trebuie să se apuce de un regim de slăbit. Potrivit unui studiu, cei care slăbesc mai mult de 4,5 kg reușesc să reducă tensiunea arterială. Și grăsimea din jurul taliei trebuie redusă, dacă circumferința depășește 102 cm la bărbați și 89 la femei, spun medicii.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page