ImportantLocal

LOCAL | Monica Neamțu a ieșit din sala de operație. Verdictul medicilor este unul favorabil

Una dintre victimele medicului Razvan Socolov, de la Maternitatea Elena Doamna, a trecut cu bine de a sasea operatie. O echipa intreaga de medici de la Spitalul Sf. Spiridon o tin inca sub observatie.

Dupa mai multe interventii chirurgicale pentru a-i putea salva viata, echipa demedici de la Sf. Spiridon are vesti bune pentru Monica Neamtu. Tanara a iesit din sala de operatie mult mai optimista, sperand ca in curand sa fie o persoana normala din punct de vedere fiziologic. In permanenta ii este alaturi mama, care a venit din Italia special pentru aceasta operatie. Interventia chirurgicala a fost una programata, Monica trecand inca de saptamana trecuta printr-o serie deinvestigatii medicale. Aceasta va mai ramane cateva zile sub monitorizarea medicilor, la Spitalul Sf. Spiridon.

Pacienta a fost supusa unei interventii chirurgicale de refacere a tranzitului digestiv. O intreaga echipa de medici o tin sub observatie, evolutia postoperatorie fiind una favorabila. Inca nu se poate preciza la momentul actual daca pacienta va mai avea nevoie sau nu de o alta operatie“, a precizat dr.Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Monica a stat o perioada in Italia alaturi de mama ei, singura care i-a fost alaturi in aceasta lupta.

Nici macar relatia ei cu tanarul cu care a ramas insarcinata nu a reusit sa treaca de acest obstacol. Monica Neamtu a ajuns la Maternitatea Elena Doamna in ziua de 23 martie unde a fost diagnosticata cu o sarcina extrauterina. Pentru eliminarea sarcinii, medicul ginecolog Razvan Socolov a decis sa intervina laparoscopic, dar in timpul operatiei, din cauza unei hemoragii provocate de perforarea unuia dintre vasele iliace, a continuat interventia prin metoda clasica. Dupa cateva ore de la finalizarea operatiei, Monica a inceput sa sangereze fiind nevoie de a doua interventie. A doua zi, dimineata, tanara a fost operata a treia oara, de aceasta data fiind chemat un chirurg vascular si un chirurg generalist. A fost scoasa din sala in stare critica si transferata direct in Clinica ATI de la Spitalul Sf. Spiridon. Dupa cateva zile, medicii au supus-o unei alte interventii chirurgicale, fiindu-i scoasa o portiune din colon. Doua anchete au fost efectuate pana in rezent, rezultatele fiind trimise la Ministerul Sanatatii, dar nu s-a luat nicio masura.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page