Retete

RETETA | Musaca de cartofi

Ingrediente:

  • 7 cartofi
  • 1 kg carne tocata (porc sau vita,de preferat tocata de dvs)
  • 1 morcov
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 10 rosii cherry
  • sare,piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana dulce
  • 1 legatura de patrunjel(optional)
  • 3 linguri smantana dulce
  • 100 g mozzarella sau cascaval
  • 50 ml lapte

Mod de preparare:

1.Dupa ce spalati si curatati de coaja cartofii, ii taiati felii(nu foarte subtiri),apoi ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie pt copt.Ungeti feliile de cartofi cu ulei de masline si ii condimentati cu sare, si rozmarin.

Dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 15-20 minute.

2.Amestecati carnea tocata cu morcovul dat pe razatoare si ceapa verde taiata marunt,apoi condimentati cu sare si piper. tigaie incingeti uleiul si puneti compozitia cu carne.Amestecati si lasati carnea la foc pana ce isi schimba culoarea si textura.

4.Adaugati rosiile taiate in doua sau in patru parti, daca sunt mai marisoare.Mai lasati pe foc 2-3 minute.(eu am adaugat si in compozitie putin patrunjel tocat)

5.Bateti oul cu cele 2 linguri cu smantana,iar cand compozitia cu carne nu mai este fierbinte, incorporati amestecul cu smantana.

6.Intr-un vas de yena uns cu putin ulei,asezati un strat de felii de cartofi,compozitia cu carne,strat de cartofi si deasupra cateva felii de rosii.

7.Separat intr-un bol, amestecati cascavalul/mozzarella,smantana si laptele, distribuiti uniform peste musaca.

8.Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 30-35 minute.

9.Puteti servi cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page