ImportantLocal

LOCAL | Specialist I.S.U. Botoșani, instructor pentru profesorii din județ – FOTO

La data de 15.10.2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “N. Iorga” al judeţului Botoşani, a desfăşurat pregătirea cu personalul desemnat cu atribuții în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul instituţiilor de învățământ din județul Botoșani, în sala Aula Magna a Colegiului Național “A.T. Laurian”, la care au participat cadre didactice.

Obiectivele pregătirii privesc însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor personalului desemnat  cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul unităţilor şcolare în vederea prevenirii şi reducerii efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă sau ale dezastrelor la locul de muncă şi în incinta instituţiilor şcolare, perfecţionarea deprinderilor participanţilor în vederea educării corespunzătoare a  elevilor pentru respectarea  normelor şi regulilor de comportare în perioada premergătoare, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă, precum şi a măsurilor de auto-ajutor şi prim ajutor în astfel de situaţii.

“Instruirea salariaţilor, în domeniul situaţiilor de urgenţă este componentă a pregătirii profesionale şi are ca scop însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare, în vederea prevenirii şi reducerii efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă sau ale dezastrelor la locul de muncă şi în incinta instituţiei, aceasta este obligatorie şi trebuie să aibă un caracter permanent şi susţinut în timpul desfăşurării activităţilor la locul de muncă. Cadre didactice pregătite și în domeniul situațiilor de urgență, înseamnă protecție și siguranță în școli,  a declarat Colonel  RADU ŢIPIŞCĂ,  Inspecția județeană a ISU Botoşani.

Profesorii au primit pe lângă informații, materiale de pregătire pentru copii, elevi și angajați din instituțiile de învățământ pentru prevenirea situațiilor de risc precum și privind modul de comportare în cazul apariției acestora. Activitatea de instruire continuă pe parcursul săptămânii în toate centrele de pregătire din județ.

radu tipisca - profesori - instructaj  (1) radu tipisca - profesori - instructaj  (3)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page