ImportantSanatate

SANATATE | Întreaga Europă scandalizată de un medic. Povești de groază croite cu bisturiul

Autoritatile uneia dintre tarile europene in care a profesat acest doctor au demarat deja o ancheta • Medicii straini care l-au cunoscut sunt inca socati si nu le-a venit sa creada de ce era in stare acest iesean. Copilasi bolnavi au fost supusi unor riscuri mari din cauza acestui medic.

Acest medic a incercat sa-si exporte incompetenta si a starnit un mare scandal preluat, incepand de ieri, de multe dintre agentiile de presa straine si din Romania. Medicul a crezut ca-i merge ca in Romania, adica poti sa-ti bati joc depacienti si sa scapi basma curata. Dupa ce a nenorocit un copilas in Romania, adica l-a tratat atat de bine astfel incat copilul nu mai poate acum sa mearga, medicul Mihai Anton (foto), de la Spitalul Sfanta Maria din Iasi, a plecat sa lucreze in Irlanda in luna februarie a anului 2013. A fost angajat la Spitalul de Copii din Crumlin (Dublin), fiind selectat intr-un program european de mobilitate a cadrelor medicale in baza unei cereri pe care medicul a depus-o la sfarsitul lui 2012. Nu a facut purici multi in acest spital deoarece a savarsit mai multe erori care au pus in pericol viata unor copilasi si dupa 10 zile de “lucru” spitalul irlandez i-a reziliat contractul. Insa, pentru ca il considera vinovat de savarsirea unor abateri grave, Colegiul Medicilor din Irlanda a demarat o ancheta impotriva sa.

Intreaga poveste a fost preluata de cel mai influent ziar irlandez, “Irish Independent“. Referitor la ancheta demarata de Colegiul Medicilor din Irlanda si acuzatiile care i se aduc lui Anton, cotidianul irlandez a publicat pana acum doua articole unul in data de 13 octombrie, iar celalalt a doua zi, pe 14 octombrie. Cotidianul BUNA ZIUA IASI indica in editia online de astazi link-urile de mai jos catre cele doua articole publicate de prestigiosul cotidian irlandez.

Ancheta in colaborare cu BZI

Pentru documentarea celor doua articole jurnalistii irlandezi au cooperat cu jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI. Cu aceasta ocazie s-a putut constata ca Anton a facut in Irlanda aceleasi erori medicale ca si in Romania punand in pericol viata unor copii. Numai ca in Irlanda nu i-a mers, iar colegiul medicilor din aceasta tara nu este condus de Vasile  Astarastoae ca sa poata scapa ieftin de acuzatiile de malpraxis. Conform celor publicate de cotidianul irlandez, lui Mihai Anton ii sunt aduse 14 acuzatii de malpraxis dintre care cele mai multe sunt puse pe seama faptului ca Mihai Anton nu cunoastea deloc limba engleza. Cotidianul strain vorbeste, de exemplu, de erori grave efectuate in timpul unor interventii chirurgicale.

I-am spus sa nu taie din vena si a facut-o. Mi-a raspuns ca este o procedura pe care o aplica adesea in Romania. Nu mi-a venit sa cred ca se intampla asa ceva“, a spus in timpul audierilor unul din medicii irlandezi care a “operat” impreuna cu Anton.

Se mai arata in articolele respective ca Mihai Anton a “cazat” un copil bolnav de cancer si un altul infectat intr-o camera in care pardoseala era murdara de voma. Se mai arata ca respectiva camera nu era destinata internarii pacientilor in momentul respectiv. Intr-un alt caz Mihai Anton nu a stiut ce analize sa ia unui copil bolnav de rinichi, un alt copilas nu a primit tratamentul potrivit si asa mai departe. Acesta mai este acuzat ca nu a respectat regulile privind consimtamantul pe care trebuia sa-l dea tutorii legali sau rudele pacientilor atunci cand a trecut la efectuarea unor proceduri medicale. In plus, unii copilasi ar fi fost expusi unor infectii exclusiv din vina acestui medic. Jurnalistii irlandezi mai prezinta situatii in care Anton nici macar nu intelegea sa-si puna halatul si manusile. Se mai arata ca familiile copilasilor au avut de suferit in urma “tratamentului” aplicat de Mihai Anton si nu este exclus ca acesta sa fie condamnat la plata unor despagubiri. Ieri, dupa-amiaza, Colegiul Medicilor din Irlanda a finalizat audierile si urmeaza sa se pronunte in urmatoarea perioada.

Copil nenorocit la Iasi. Sotia, judecator la Tribunal, l-a razbunat

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat mai multe articole despre copilasul Paul Badarau (foto) din comuna Ungheni, judetul Iasi, care a fost operat in anul 2005 de medicul Mihai Anton dupa ce a fost victima unui accident la sanius. In timpul operatiei copilasul a fost infectat cu stafilococ si au aparut complicatii (s-a vazut ca in Irlanda este acuzat si de faptul ca a expus unii copii unor infectii). De aceea, dupa ce a fost operat de Anton, copilasul a mai avut nevoie de alte 13 interventii chirurgicale dintre care una a fost efectuata in Italia. Asta in conditiile in care parintii lui Paul sunt foarte saraci. .

Citeste si: Caz INCREDIBIL! Copil nenorocit de medicul incompetent si nesimtit Mihai Anton

De mai multi ani Paul nu poate sa mearga, deplasandu-se cu un carucior. Din anul 2005 si pana in prezent cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat frecvent articole despre situatia lui Paul si despre acuzatiile pe care parintii le aduc lui Mihai Anton. Insa sotia lui Mihai Anton, Mirela Anton, judecator la Tribunal, nu a ratat ocazia de a se razbuna pe cotidianul BUNA ZIUA IASI pentru ca a avut curajul sa scrie despre copilul nenorocit de sotul sau. Mai multe procese in care cotidianul BUNA ZIUA IASI era dat in judecata au ajuns la completul din care facea parte Mirela Anton. Desi a fost vorba de mai multe dosare, niciunul nu a fost castigat de BUNA ZIUA IASI. Ba mai mult, Mirela Anton s-a razbunat pe fata, a intors soarta unor procese castigate de cotidianul BUNA ZIUA IASI la Judecatoria Iasi. Adica, BZI castigase la Judecatoria Iasi, dar la Tribunal, in recurs, Mirela Anton a dat dreptate partii adverse. In plus, Mirela Anton a aprobat partii adverse cheltuieli de judecata uriase, mult mai mari decat prevede cutuma pentru astfel de litigii.

Citeste si: Justitie la kilogram! Iata ce decizii halucinante au luat judecatorii ieseni

L-au ajutat si colegii judecatoarei, si Astarastoae, si Colegiul Medicilor

Dupa incidentul privind infectia lui Paul Badarau, conducerea Spitalului Sfanta Maria l-a sanctionat cu 10 la suta din salariu pe Mihai Anton. Dupa aceea Anton a contestat in instanta sanctiunea si culmea a si castigat. Contestatia a fost judecata de colegii sotiei. Au fost sanctionati si alti colegi de-ai lui Anton care, de asemenea, au contestat, dar au pierdut: nu oricine are norocul sa se insoare cu o judecatoare de Tribunal, nu-i asa? Cotidianul BUNA ZIUA IASI a mai aratat ca parintii lui Paul Badarau au depus plangeri impotriva lui Mihai Anton la Tribunal si la Parchet. A fost scos basma curata de ambele institutii. Era si de asteptat, de cand Colegiul Medicilor este condus de Astarastoae, niciun medic acuzat de malpraxis nu a raspuns pe masura suferintelor pricinuite pacientilor sau familiilor acestora. Iata unde s-a ajuns pentru ca in Romania in cazul smecherilor cu relatii in justitie si in sistemul medical nu se aplica legea si nu raspund pentru suferintele pe care le produc. Medici de acest gen care sunt incompetenti se duc peste hotare si ne fac de ras. Numai ca acolo nu-i mai ajuta relatiile. Spre deosebire de Romania, in Irlanda statul de drept este solid. Mihai Anton nu a raspuns la apelurilor efectuate de cotidianul BUNA ZIUA IASI. Acesta a fost contactat si de jurnalistii irlandezi si a refuzat sa comenteze.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page