Retete

RETETA | Castraveți murați în saramură

Ingrediente:

  • 2,5 kg castraveti
  • 2 ardei iute – 2 bucati
  • 2 linguri piper boabe
  • 2 linguri mustar boabe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa – 1 bucata
  • 2 radacini hrean – 2 bucati
  • 3 litri apa
  • 3 linguri sare
  • cateva fire marar uscat
  • cateva bucati frunze de visin
  • cateva frunze foi de dafin

Mod de preparare:

Mai intai va trebui sa cumparati cei mai mici castraveti pe care ii gasiti, deoarece aceia sunt cei mai buni. Eu am folosit doua kilograme si jumatate de castraveti micuti pe care i-am pus la murat intr-un borcan de 5 litri.

Spalati foarte bine castravetii si lasati-i la inmuiat o ora in apa rece.

Dupa aceea, pregatiti saramura. Intr-o oala amestecati apa cu sarea, boabele de mustar si de piper. pune pe foc si se lasa pana cand sarea se topeste complet. Nu trebuie sa fierbeti amestecul, doar sa il lasati pana cand se dizolva sarea.

Intre timp, feliati ceapa. borcanul. La fundul borcanului in care veti face castravetii, aranjati jumatate din cantitatea de frunze de visin, foi de dafin, marar uscat. Puneti peste cateva rondele de ceapa, usturoi si bucatele de hrean curatat bine.

Incepeti sa aranjati castravetii in pozitie verticala in borcan. Daca folositi un borcan mare, asa cum am folosit eu, probabil ca vor intra in doua randuri. Intre castraveti aranjati bucatele de hrean, ardeiul iute, usturoi si rondele de ceapa.

Dupa ce ati umplut borcanul cu toate ingredientele, puneti peste castraveti restul de foi de dafin, marar uscat si frunze de visin.

Se umple borcanul cu saramura facuta anterior.

Castravetii murati in saramura se tin in camara 3-4 saptamani si apoi sunt gata de servit.

Sa aveti pofta la Castraveti murati in saramura!

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page